Het was een heel gevarieerde eetweek, met zowel gezonde als minder gezonde gerechten.
Ik wilde al een tijdje geroosterde pompoen uit de oven maken. Afgelopen zaterdag kwam het daar eindelijk eens van. Voor bij de geroosterde pompoen maakte ik couscous met geroosterde amandelen, gedroogde pruimen, olijven en ras el hanout kruiden. Verder hadden we rucola erop. Een lekkere en gezonde maaltijd dus.
Het gerecht van zondagavond was iets minder gezond, maar zeker erg lekker. Ik maakte bloemkool katsu (een soort bloemkool schnitzel), met Japanse curry saus erbij. Normaal zou ik dit gerecht met rijst serveren, maar omdat we nog een zak krieltjes in de koelkast hadden die op moest, aten we er dus aardappels bij.
‘Kip’burger en restjesgerecht
Op maandagavond stonden er weer aardappels op het menu. Ik maakte zelf frietjes uit de Airfryer en een vegan kipburger op een broodje met rucola en een saus van vegan mayonaise, augurk en mosterd.
Het gerecht van dinsdagavond was een typisch restjes gerecht. We hadden nog een aubergine in huis, dus ik maakte gegrilde aubergine met miso. Verder hadden we er aardappelschijfjes en spinazie met courgette bij.
Chinees en sushibowl
Omdat na het restjes gerecht van dinsdagavond alle verse ingrediënten in huis op waren, besloten we voor woensdagavond eten te bestellen. Het werd Chinees. Dus daar hadden we donderdag ook nog een keer lunch van.
Op donderdagavond maakte ik als avondeten een sushibowl. Uiteraard met sushirijst. Als toppings hadden we avocado, tofuzakjes, mango, komkommer en radijsjes.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met Chinees. Want na het avondeten van woensdag en de lunch van donderdag, hadden we daar nog meer dan genoeg van over.
Nog een fijne zondag!