Het was weer een heel diverse eetweek. Ik heb in het weekend ook weer lekker uitgebreid in de keuken gestaan en bijvoorbeeld voor het eerst vegan stooflapjes gemaakt. Altijd leuke om nieuwe dingen uit te proberen. Gelukkig pakte het resultaat ook goed en lekker uit, want dat is natuurlijk ook belangrijk.
Stamppot en knolselderijsteaks
Het is weer stamppot-tijd! Ik vind het heerlijk, dus probeer ik elke week een stamppot te eten. Afgelopen zaterdag maakte ik andijviestamp en dus de vegan stooflapjes van seitan voor erbij. De stooflapjes waren lekker, maar nog eigenlijk wat te dik. Volgende keer probeer ik er dus dunnere lapjes van te maken.
Op zondagavond maakte ik knolselderij steaks met pesto en volkorenspaghetti met olijven. Niet heel kleurrijk op het bord, maar wel echt heel lekker.
Wok en pasta
Zoals degenen die hier vaker komen inmiddels wel weten, kies ik op de doordeweekse dagen meestal voor gerechten die snel klaar zijn. Zo maakte ik op maandagavond een wokmaaltijd met tempeh, gemarineerd in pikante knoflook kruiden van Verstegen. Verder deed ik er spinazie, paksoi en amandelen door en aten we er een beetje cassave kroepoek bij. Ik vond de tempeh met deze kruiden echt heel lekker.
Bij het schrijven van dit overzicht kwam ik erachter dat ik van het avondeten van dinsdagavond geen foto had gemaakt. Dus ik moest even goed terugdenken wat we ook alweer hadden gegeten. Gelukkig had ik een paar aanwijzingen. Want het gerecht was een combinatie van veel dingen die over waren van de vorige dagen. Ik maakte namelijk pasta met spinazie, courgette en stukjes stooflap. Een prima combinatie.
Pizza, couscous en pannenkoeken
Op woensdagavond gingen we voor echt heel gemakkelijk. We lieten namelijk pizza bezorgen van New York Pizza. Ik koos voor de vegan pizza met truffel en Jordan ging voor veggie deluxe. De truffelpiza was heel lekker, maar wel erg machtig.
Ter compensatie maakte ik donderdagavond weer een wat gezondere en lichtere maaltijd. Ik maakte volkoren couscous met gedroogde abrikozen, granaatappelpitjes, gedroogde abrikozen en ras el hanout kruiden. De couscous serveerde ik met wat rucola, falafel een Turks broodje met hummus. Een lekkere combinatie met een Midden-Oosters tintje.
Op vrijdagavond sloten we de eetweek af met volkoren pannenkoeken met gebakken appeltjes en peer. Altijd lekker natuurlijk!
Nog een fijne zondag!