Deze eetweek stond in het teken van mijn verjaardag en de eerste week van onze vakantie. We waren ook een paar dagen in een huisje in St. Maartenszee in Noord-Holland. En natuurlijk hebben we deze week ook weer veel lekkers gegeten.
Taart, salade en frietjes
Voor mijn verjaardag hadden we vegan rijstevlaai besteld van Royals Bakery in Eindhoven. Echt heel lekker!
Ik heb wel geprobeerd om deze eetweek ook gezond te houden, ondanks al het lekker. Zo maakte ik op zaterdagavond een salade met veldsla, komkommer, avocado, mango en bietjes. Behalve het mooie, kleurrijke plaatje leverde het ook een lekkere avondmaaltijd op.
Van het avondeten van zondagavond had ik geen foto gemaakt, maar het was ook niet zo heel bijzondere. We aten frietjes en vega snacks uit de Airfryer.
Wraps en Chinees
We vertrokken op maandag naar ons vakantiehuisje. Die avond kookte ik zelf in het huisje. Ik maakte wraps met vegan kipstukjes van Garden Gourmet en een bonenschotel van HAK.
Op dinsdagavond besloten we Chinees te bestellen en te laten bezorgen bij het huisje. Ze hebben bij de Chinees ‘Antiek China’ veel keuze uit vegetarische gerechten. Wij gingen voor een vegan rijsttafel en deelden samen nog een vegetarische loempia. Allemaal erg lekker. En zoals je ziet op de foto, was het best veel. Dus we hebben er woensdagavond ook nog van gegeten.
Kipburger, wok en Eritrees eten
We waren op donderdagavond weer thuis. Onderweg hadden we al lunch een vegan long chicken gegeten van de Burger King en een portie Curly Fries gedeeld. We gingen dus voor een bescheiden avondmaaltijd. Ik besloot die avond één van de gerechten te maken die we uiteindelijk niet hadden gegeten tijdens de vakantie. Namelijk zilvervliesrijst met een kerrie-groenteschotel van HAK. Voor erbij maakte ik nog vegan schnitzels van Albert Heijn, omdat we die nog in huis hadden. Het was alles bij elkaar een lekkere combinatie.
Op vrijdagavond hadden Jordan en ik een soort ‘mini-datenight’. We gingen uit eten bij Gezana. Absoluut mijn favoriete restaurant in Eindhoven. We kozen voor een combinatie van drie gerechten: Bamia (met okra), Birin (met linzen) en , mijn lievelingsgerecht, Shiro (gemaakt met kikkererwten). Het was allemaal weer super lekker.
Volgende week hebben we nog een weekje vakantie. We gaan dan ook weer een paar dagen weg en we hebben voor het weekend nog een etentje gepland staan. Wat we dan precies allemaal eten, zie je natuurlijk in eetoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!