Keukenneusje’s eetoverzicht #38 – 2020

Vegan vlammetjes en bbq

Het was weer een week met veel Aziatische gerechten. Dat blijven toch echt onze favoriete keukens namelijk. De eerste dagen begonnen we in Indische stijl.

Indonesische friet en burgers

Zoals jullie misschien wel eten, maak ik voor dit blog een serie met verschillende soorten loaded fries. Deze zijn allemaal geïnspireerd op een wereldkeuken. Afgelopen zaterdag maakte ik Indonesische loaded fries, met satésaus, gekruide tempehblokjes, taugé en sesammayonaise. Dat was weer echt heel lekker. Natuurlijk was het wel iets minder bijzonder dan bijvoorbeeld de Indiase loaded fries, omdat friet met satésaus eigenlijk heel gewoon is.

Indonesische loaded fries

Op zondag maakte ik met heel veel van dezelfde ingrediënten een tempehburger. Ook hier zat satésaus, taugé en lente ui op. Verder had ik er komkommer en ijsbergsla op gedaan voor de frisse bite.

Tempeh burger

Wortelwraps en wok

Van de gerechten van het weekend had ik uiteindelijk nog een klein beetje tempeh over. Dat gebruikte ik maandagavond. We hadden een tijdje geleden van Jumbo bij de boodschappen wortel tortilla’s gekregen van het merk No Fairytales. Ik besloot die dus maar eens een keer te gebruiken. Voor erop had ik gebakken spinazie met dus stukjes tempeh, bruine bonen, kidneybonen, taugé, ijsbergsla en avocado.

Wortelwraps

We gingen op dinsdagavond voor een wokgerecht. Ik maakte courgette en lente-ui met rijst en zoetzure-saus. Voor erbij had ik ook nog gegrilde aubergine met miso. Lekker veel groente dus.

Aubergine en gele curry

Ook op woensdagavond stond er zo’n gezond groentegerecht op tafel, namelijk: gele curry met zoete aardappel, kikkererwten en boerenkool. Ik had er extra veel koriander door gedaan en de kikkererwten en zoete aardappel vooraf in de oven geroosterd met garam masala kruiden. Het bleek een super lekkere combinatie. Alleen een beetje pittig haha.

Vlammetjes en bbq

Het avondeten van donderdag had ook behoorlijk wat pit. Ik bakte vegan Vlammetjes in de Airfryer. Ondertussen haalde Jordan frietjes voor erbij in de friettent in het dorp. De Vlammetjes waren echt lekker.

Vegan vlammetjes en bbq

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met, misschien wel de laatste barbecue voor dit jaar. Het werd een barbecue ronden met vooral groente. We grilde een paar schijven knolselderij met pesto en gevulde paprika’s. In de paprika’s zat orzo- rijst met tomaat en ui. Alles bij elkaar was dat meer dan genoeg met zijn tweeën. We hadden namelijk ook nog stokbrood en vegan kruidencréme erbij. Al met al een heerlijk begin van het weekend.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.