We begonnen de eetweek met heerlijke zelfgemaakte pitabroodjes met vegan gyros en zelfgemaakte tzatiki. Erg lekker. Het recept voor de Griekse pita’s vind je hier.
Op zondag gingen we voor iets heel traditioneels: Chinees bestellen. We bestelden bij Tong Ah in Nuenen en kozen voor tofu in zwarte-bonen-knoflooksaus, vegetarische mihoen en paksoi. Stiekem hadden we dus nog best wat groente in de avondmaaltijd. We aten hier op maandagavond ook nog een keertje van.
Loaded fries en pasta
Jordan had gevraagd om deze week ook weer eens loaded fries te maken. We aten dat dus dinsdagavond. Als toppings koos ik voor: vegan shoarma van AH, rode ui en zelfgemaakte guacemole.
We aten op woensdagavond pasta. Vorige week waren bij de AH de verse pasta’s en in de bonus en ik had twee pakjes Spaghetti al basilico gekocht. Daar had ik er nog één van over. Ik maakte er een saus bij van spinazie, haverroom en vegan pesto.
Koken met zoete aardappels
Nu de herfst weer in aantocht is, komen ook zoete aardappels weer in het seizoen. Ik maakte er op donderdagavond meteen gebruik van. We aten toen couscous met geroosterde zoete aardappel uit de oven, nog wat vegan shoarma die we over hadden en een salade met rucola, komkommer, olijven, koriander en vegan feta. Een erg lekkere combinatie.
We sloten de eetweek op vrijdagavond met een Mexicaanse maaltijd. We aten volkoren wraps en ik maakte een vulling van zoete aardappel, zwarte bonen, kidney bonen, ‘kipstuckjes’ van De Vegetarische Slager’en avocado. We aten er ook nog wat tortillachips bij.
Nog een fijne zondag!