Het was deze week niet echt een heel gezonde week qua avondeten. Ik heb ook veel minder zelf gekookt dan normaal gesproken.
BBQ en Sushi
Afgelopen zaterdag hadden we een huwelijksfeest van vrienden. Voor het avondeten was er een barbecue geregeld. Wij aten een vegan burger, een vegan worst en maïskolf en nog wat bijgerechten, zoals frietjes. Helaas ben ik vergeten een foto te maken van het eten.
We waren op zondag een beetje in een luie bui en besloten sushi te bestellen. Altijd lekker natuurlijk en op zich gelukkig nog redelijk gezond.
Pasta, frietjes en wok
Op maandagavond kookte ik wel weer zelf. Ik maakte volkoren fusili met een sausje van haverroom, spinazie, courgette, pesto en zongedroogde tomaatjes.
Het avondeten was dinsdagavond was weer niet zo gezond, want we haalden frietjes en miniloempiaatjes bij De Aardappeleters in Nuenen. Wel heel erg lekker natuurlijk :-).
Op woensdagavond maakte ik het zondigen weer een beetje goed met een wokgerecht met veel verschillende groentes. Ik deed er aubergine, wortel, rode kool en koriander door. Voor erbij hadden we rijst.
Ramen en vegan toad in the hole
Ik maakte op donderdagavond ook een lekker licht gerecht, namelijk Japanse ramen. Ik maakte het deze keer met een bouillon met zeewier. Verder deed ik er paksoi, nori en krokant gebakken tofu in.
Het was alweer een hele tijd geleden dat we een ovenschotel aten. Op vrijdagavond maakte ik een soort ’toad in the hole’, met broccoli, rode paprika en vegan worstjes van het merk ‘Like meat’. Voor erbij maakte ik ook een klein beetje salade.
Al met al zijn we deze eetweek die wat lui en minder gezond begon toch nog behoorlijk gezond en met veel groente geëindigd. Dus stiekem ben ik toch best tevreden over deze week.
Nog een fijne zondag!