Deze eetweek zag er een beetje anders uit dan anders. Zo zijn de gerechten van het weekend wat simpeler dan wat ik wat normaal maak. Natuurlijk was het allemaal wel gewoon heel lekker.
Risotto en curry
Jordan at op zaterdagavond niet thuis. Dus ik maakte voor mijzelf lekker risotto met champignons. Heerlijk!
Op zondagavond maakte ik een curry met sperziebonen en ananas erdoor.
Restjes en vegan burgers
Natuurlijk had ik deze week ook weer een paar dagen waarin we restjes opmaakten. Zo aten we maandagavond de shoarma die over was van afgelopen vrijdag. Ik deed er nog wat aubergine door en we aten het op pitabroodjes. Erg lekker.
Pasgeleden bestelden ik een pakket met alle producten van Greenforce. Zij verkopen een soort poeder-mixen waarmee je verschillende soorten vleesvervangers kunt maken. Op dinsdagavond probeerde ik het eerste zakje uit: voor de hamburgers. We aten de burgers op een broodje met avocado, sla en vegan burgersaus van Albert Heijn erop. Ik moet zeggen dat ik deze burgers wel één van de lekkerste burgervervangers vind die ik ooit heb gegeten. Knap gedaan van Greenforce dus. Ik ben benieuwd naar de andere producten die ik de komende tijd nog ga maken.
Couscous, vegan roerei en salade
Op woensdagavond maakte ik couscous met ijsbergsla, komkommer, geroosterde zoete aardappel, rozijnen, gedroogde abrikozen en ras el hanout kruiden. We aten er falafel bij en een klein vegan burgertje dat nog over was van de vorige dag.
Voor inspiratie kijk ik ook regelmatig naar de recepten op de website van Hello Fresh. Het gerecht van donderdagavond is ook op zo’n recept gebaseerd. Ik maakte vegan roerei met ketjap erdoor en erbij aten we rijst met sesam en een salade van rode kool, wortel, komkommer en koriander.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een maaltijdsalade. Ik maakte zelf croutons. Verder deed ik door de salade avocado en vegan spekreepjes van Albert Heijn. Voor erbij had ik gebakken krieltjes en een klein stukje stokbrood.
Nog een fijne zondag!