Het was weer een heel diverse eetweek. In het weekend heb ik me weer lekker creatief uitgeleefd in de keuken. En doordeweeks hebben we ook vooral geïmproviseerd met alle ingrediënten die we hadden.
Cuban burgers and fries
Ik had weer eens zin om zelf vegaburgers te maken en deze keer besloot ik een Cubaans tintje te geven aan de maaltijd. Het werden burgers gemaakt van rijst en zwarte bonen met een sofritosaus en een gebakken eitje. Voor erbij had ik Cuban fries met een beetje sinaasappelsap eroverheen en munt-limoen mayonaise. Dit was echt verrassend lekker, vooral de combinatie, omdat de burgers best pittig waren door de kruiden en de frietjes dus lekker verfrissend.
Vegetarische babi pangang
Jordan wilde ook graag weer een keer vegetarische babi pangang eten. Dus die maakte ik op zondagavond.
Improvisatie van Jordan
Het gerecht dat we op maandagavond aten heeft Jordan ook bedacht. We hadden gele courgette, tomaat, ui en aubergine. Hij besloot dat hij wel een keer een omelet wilde met de courgette, tomaat en ui erdoor en de aubergine erbij (gegrild met miso). Voor erbij hadden we zilvervliesrijst.
Uit eten en afhalen
Omdat we dinsdagavond naar de film gingen, aten we van tevoren in de stad bij The Happiness Kitchen. We hadden allebei een vegan rendang bowl. Dat was weer lekker en toch een supergezonde maaltijd.
Op woensdagavond compenseerden we dat weer, want toen haalden we frietjes bij de friettent in het dorp haha.
Ramen en salade
En op donderdagavond maakte ik ramen met de paksoi en spitskool die we nog hadden.
Deze week lieten we de boodschappen bezorgen op vrijdag. Dus toen had ik weer allemaal nieuwe dingen in huis om uit te kiezen. Omdat we ‘s-avonds weer naar de bioscoop gingen, werd het wel een eenvoudige maaltijd. Ik maakte salade met vegetarische spekjes, avocado. Verder hadden we er krieltjes en een vegaburger bij.
Nog een fijne zondag!