We begonnen de eetweek met vegan pannenkoeken. Ik maakte er een paar speck van De Vegetarische Slager. Verder bakte ik voor op de rest van de pannenkoeken wat appel met kaneel.
Vegan shoarma en pasta
Op zondagavond aten een broodje shoarma van tempeh met frietjes. Ik had geen pitabroodjes in huis, dus we kozen voor ciabattabroodjes. Ook heel lekker.
Maandag was het weer pastadag. Ik maakte volkoren penne met een saus van haverroom, vegan pesto, champignons en spinazie.
Ramen en pizza
Het was alweer een tijdje geleden dat ik vegan ramen had gemaakt. Dus dat aten we dinsdagavond weer eens. Ik maakte het met blokjes tofu, paksoi en nog wat champignons die over waren van de dag ervoor de door.
We hadden van zondag nog wat shoarmareepjes over die ik woensdag wilde gebruiken in een wokgerecht, maar die bleken toch niet meer goed. Dus gingen we voor een ‘cheatmaaltijd’ en bestelden vegan pizza’s bij New York Pizza.
Boerenkoolsalade en Eritrees
Ter compensatie maakte ik donderdagavond een lekkere, groenterijke salade met boerenkool, komkommer, gele puntpaprika, avocado en een dressing van cashewnoten, water, munt en koriander. We aten er ook nog wat volkoren stokbrood bij.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een etentje bij mijn favoriete restaurant in Eindhoven, Gezana. We hebben weer heerlijk genoten van de Injera en diverse vegan Eritreese maaltijden.
Nog een fijne zondag!