Deze en de komende week zijn weken waarin ik een beetje improviseer met alles wat we eten. Het doel is namelijk om weer eens wat van de voorraad in de kast en vriezer weg te werken. Dat moet af en toe ook gebeuren en het levert soms verrassend lekkere gerechten of combinaties op, die we dan gewoon aanhouden in onze normale weekmenu’s.
Burgers en schnitzel
Het gerecht van zaterdagavond was wel gepland, want ik had er speciaal een venkel voor gekocht. Ik maakte burgers van cannellinibonen, quinoa en venkel. Voor erbij hadden we zoete aardappelfrietjes uit de Airfryer. Smullen en een mooie manier om veel verschillende groentes te verwerken.
Zondagavond was duidelijk een improvisatie-avond. Ik maakte de vegetarische Auf Wieder Schnitzels van De Vegetarische Slager. Voor erbij maakte ik een salade met kropsla, komkommer, alfalfa, lijnzaadolie en een zeewier topping. Verder hadden we stokbrood met vegan kruidencrème, want dat was nog over van de BBQ van een paar dagen geleden (zie vorige weekoverzicht).
Curry en nog meer burgers
Vervolgens stond er maandagavond weer een currygerecht op het menu, want ik had weer wat kokosmelk over die op moest. Het werd een curry met spinazie, bloemkool en koriander
Op dinsdagavond aten we weer een burger, want de hamburgerbroodjes moesten op. Deze keer werd het de Bofkipburger van De Vegetarische Slager. Deze lijkt qua structuur een beetje op kipfilet. Verder hadden we op het broodje sla en rode kool kiemen. Voor erbij had ik frietjes gemaakt van knolselderij.
Pasta en spruitjes
Een tijdje geleden hadden we van Jumbo bij de booschappen wortel&linzen pasta gekregen van het merk Bonduelle. Deze besloten we nu toch maar eens een keer uit te proberen. Ik maakte een saus van courgette, broccoli, pesto en een kleine beetje sojaroom en edelgist. Als topping had ik zongedroogde tomaatjes en Jordan had rode kool kiemen.
Op donderdagavond besloten we frietjes te halen bij de friettent in het dorp. Dus ik op deze eerste megahete dag even niet in de keuken te staan haha.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een groente die een beetje winters is, zeker tijdens zo’n hittegolf haha. Maar ja, we hadden deze groente nog in de vriezer, dus besloten we het toch klaar te maken. We aten namelijk spruitjes met falafel, rijst en kerriesaus. En ja, zoals je ziet op de foto, ben ik niet zo’n fan van spruitjes, dus ze zijn goed verstopt onder de saus :-).
Volgende week improviseren we rustig verder, maar daarover meer in het weekoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!