Het was een beetje een rommelige eetweek. Dit komt vooral doordat ik niet elke dag de volledige gerechten al had gepland. Ik heb vooral doordeweeks een beetje dingen bij elkaar geïmproviseerd.
Kapucijners en shoarma
Eigenlijk zijn alleen de gerechten van het weekend en maandag van tevoren zo bedacht. Ik maakte op zaterdagavond kapucijners met ui, augurk, zilverui, appelstroop en mosterd erdoor. Voor erbij maakte ik gebakken aardappeltjes in de oven en een vegan worst van de grill. We aten er ook nog wat sla bij.
Op zondagavond aten shoarma van tempeh. Ik maakte er deze keer zoete aardappelfrietjes bij in plaats van gewone friet. Verder aten we er volkoren pitabroodjes, knoflooksaus en ijsbergsla bij.
Pasta en restjes
We hadden voor maandagavond een paste op het menu staan. De saus maakte ik met haverroom. Verder deed ik er geraspte courgette, pesto, olijven en zongedroogde tomaten door. Onder de pasta deed ik nog wat rucola.
Het gerecht van dinsdagavond was een combinatie van van alles wat nog over was. Ik maakte een bowl met de restjes shoarma, nog wat kapucijners en geprakte avocado. Ook nu serveerde ik alles weer op een bedje van rucola en we aten er nog een pitabroodje bij.
Nog meer restjes, friet en pizza
Ook op woensdagavond was het avondeten weer een combinatie en kliekjes. Ik had maandagavond teveel pasta gekookt en nog een beetje van de saus over. Dat warmde ik op met een beetje pesto erdoor. Voor erbij bakte ik groenteschnitzels op een pistoletje met ijsbergsla en komkommer.
We gingen donderdagavond voor ‘lekker lui’ bij het avondeten en haalde frietjes bij de friettent in het dorp. Op vrijdagavond maakte ik dat zondigen wel weer een beetje goed met een pizza met extra veel groente erop. Als toppings op de pizza hadden we: spinazie, groene paprika, rode ui, olijven en jalapeno pepers. Op mijn helft deed ik champignons en op die van Jordan nog wat rode puntpaprika. Zo eindigde de eetweek nog een beetje gezond :-).
Nog een fijne zondag!