Deze week was weer eens een improvisatieweekje qua gerechten. Het eten van zaterdag en zondag was wel gepland, maar de rest heb ik gewoon steeds verzonnen op basis van de spullen die we in huis hadden. En zo’n weekje vind ik eigenlijk af en toe ook wel eens leuk. Gewoon elke dag weer iets verzinnen om iets lekkers op tafel te zetten.
Gegrilde groente en sushi
Op zaterdagavond maakte ik dus, wel volgens planning, gegrilde groenten met zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer. Verder had ik er flatbreads bij (een soort pitabroodjes) en dat was echt heel lekker met de groente erop.
We besloten er zondagavond iets speciaals van te maken. We aten sinds lange tijd weer sushi van mijn favoriete sushi restaurant in Eindhoven, Kyoto. We hebben wel gekozen voor afhaal. Uit eten hebben we eigenlijk sinds maart al niet meer gedaan. Natuurlijk was het weer smullen.
Improvisatie gerechten
De doordeweekse gerechten heb ik dus steeds zelf bij elkaar ‘gescharreld’ in onze koelkast en voorraadkast. Op maandagavond maakte ik falafel met broccoli en gebakken aardappeltjes.
Dinsdagavond zou ik eigenlijk ook weer zelf koken, maar ik had na het werken toch eigenlijk meer zin in frietjes haha. Dus besloten we naar de friettent in het dorp te gaan.
Maar op woensdagavond pakte ik de improvisatie draad weer op en maakte ik rijst met gele courgette, wortel en radijs in zwarte bonensaus. Voor erbij had ik gegrilde aubergine met miso.
Salade en gnocchi
Het gerecht van donderdagavond was weer iets meer in de richting groente-aardappelen-vega. Ik maakte sla met rösti’s en falafel. Door de sla deed ik broccoli kiemen, deze zeewiertopping van IKEA en lijnzaadolie. Heel simpel, maar wel erg gezond.
We sloten de eetweek een beetje op de Italiaanse toer af. Ik maakte gnocchi met gegrilde venkel en spinazie. Ook heel lekker en weer eens een keertje wat anders. En natuurlijk een smakelijk begin van het weekend.
Nog een fijne zondag!