De afgelopen week was qua avondeten iets rommeliger dan de voorgaande weken. Gelukkig stonden er wel veel groentes op het menu, dus die heb ik steeds verwerkt, maar de rest van sommige gerechten is vooral doordeweeks een beetje geïmproviseerd.
Pizza en curry
We begonnen zaterdagavond nog wel met een gerecht dat gewoon op de planning stond. Ik maakte groentepizza’s met de kant-en-klare-bodems van Albert Heijn. De groentes die ik er op deed waren: spinazie, broccoli, groene paprika, rode ui, olijven en zongedroogde tomaatjes. Het was allemaal bij elkaar weer erg lekker.
Op zondagavond maakte ik een curry met lekker veel groentes. Ik gebruikte de spinazie en broccoli die nog over was van zaterdag. Verder deed ik er sperziebonen en linzen door.
Spruitjes en wokgerecht
Er stonden voor maandagavond spruitjes op het menu. Omdat we ook nog best veel appels in huis hadden, besloot ik voor gebakken spruitjes, met appel, rozijnen en rijst te gaan. Voor erbij bakte ik de groentesticks van Iglo die we nog in de vriezer hadden.
Dinsdagavond hebben we weer even gezondigd, omdat we frietjes haalden bij de friettent in het dorp.
Het avondeten van woensdagavond improviseerde ik ook weer bij elkaar om op te maken wat we in huis hadden. Ik maakte gebakken aubergine met miso uit de oven. Voor erbij maakte ik een wokgerecht van rijst, courgette, rode peper en mango. Een heel lekkere combinatie van smaken.
Wraps en boerenkoolsalade
Van het avondeten van donderdagavond ben ik vergeten een foto te maken. We aten volkorenwraps met burritoschotel van HAK. Ik deed er zelf nog wat extra rode paprika en fijn gehakte tofu door. Verder deden we ijsbergsla en avocado op de wraps.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een lekkere, gezonde salade. Ik maakte boerenkoolsalade met falafel erbij. Naast boerenkeel deed ik stoofpeertjes, rozijnen, hazelnoten, pompoenpitten en komkommer door de salade. Ook weer erg lekker.
Nog een fijne zondag en tot volgende week!