We begonnen de eetweek super lekker met pannenkoeken. Ik maakte vegan pannenkoeken met sojamelk en voor Jordan bakte ik er stukjes appel bij. Voor mijzelf maakte ik twee ‘spek’pannenkoeken met vegan spek van De Vegetarische Slager.
Wokgerecht en vegan ‘vis’sticks
We aten op zondagavond een wokgerecht met gemarineerde tempeh en aubergine.
En op maandagavond was het avondeten een beetje een ratjetoe van van alles wat er in huis hadden. Ik bakte vegan ‘vis’sticks van Dutch Weed en voor erbij kookte ik broccoli en truffelgnochi uit de vriezer. Deze gnochi, die ik bij Crisp, had gekocht vond ik een beetje tegenvallen, maar de rest was gelukkig wel lekker.
Risotto en curry
Jordan had op dinsdagavond een barbecue op het werk, dus at ik ‘s-avonds alleen. Degene die dit blog goed volgen weten dat ik dan bijna altijd risotto eet. Jordan vind daar namelijk niks aan en ik vind het juist heel lekker. Door de risotto deed ik kastanjechampignons, nog wat vegan spek die ik over had van zaterdag en wat spinazie. Het was een erg lekkere combinatie.
Op woensdagavond was het avondeten ook weer een beetje improviseren. Ik maakte een curry met spinazie en courgette en we aten er nog wat gefrituurde tofu bij.
Fastfood en salade
Het was afgelopen donderdag Internationale fastfooddag en toevallig hadden wij een passend avondmaal. Ik maakte namelijk vegan burgers van Garden Gourmet op een broodje, met frietjes erbij.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een lekkere salade met groene curry dressing. Door de salade deed ik rode kool en gegrilde courgette en paprika. Het was een erg lekkere en frisse salade. We aten er ook nog vegan chorizoworstjes van Garden Gourmet bij.
Nog een fijne zondag!