Het was natuurlijk weer een eetweek vol met lekkers en veel diverse gerechten. Maar niet alle gerechten gingen even goed, zoals je ziet bij dit eerste gerecht.
Ook bij mij gaat dus weleens iets helemaal fout met koken. Zo maakte ik zaterdagavond deze wortel-walnoten burgers die er niet helemaal florissant uitzien. Ze zijn namelijk behoorlijk uit elkaar gevallen. Gelukkig was de smaak er niet minder om.
Friet stoof’vlees’ en curry
Het avondeten van zondagavond was gelukkig meer een succes. Ik maakte vegan friet stoofvlees, met jackfruit ipv vlees. Dat recept ik natuurlijk ook al vaker gemaakt, dus dat moest wel goed gaan. En natuurlijk was het weer erg lekker.
Met de foto van het gerecht van maandagavond ben ik best blij. Het ziet er mooi uit zo met de groene korianderblaadjes en de amandelen op de achtergrond van het donkerpaarse bord. Het gerecht was groene curry met aubergine en kokosmelk erdoor.
Vegan frikandellen en boekweitpannenkoeken
Zoals ik een weekoverzicht van een paar weken geleden schreef, had ik mixen van Miss Susta gekocht waarmee jezelf vegan vlees en kip kunt maken. Nu las ik op het blog Wateetjedanwel.nl dat je vegan frikandellen kunt maken van de kip mix. Dat probeerde ik afgelopen dinsdagavond dus ook. Het resultaat was zeker lekker, maar het lijkt toch niet echt op frikandellen vind ik. Voor erbij hadden we frietjes.
Met twee keer frietjes in de week was de eetweek tot nu toe niet heel gezond en daar deden we woensdagavond nog een schepje bovenop. We aten toen pannenkoeken. Gelukkig waren het wel boekweitpannenkoeken en bakte ik voor erop stukjes appel met de schil. Het was dus stiekem toch nog een beetje verantwoord :-).
Paarse bloemkool en huzarensalade
Mijn schoonmoeder had me eerder deze week een foto gestuurd van paarse bloemkool die ze bij de Jumbo hadden. En aangezien paars mijn favoriete kleur is, moest ik die natuurlijk wel bij de volgende ronde boodschappen bestellen om iets lekkers te maken. Op donderdag kregen we de nieuwe boodschappen van Jumbo en ik maakte meteen een gerecht met de paarse bloemkool. Ik roosterde bloemkoolroosjes in de oven, met wat olie en Italiaanse kruiden. Verder aten we er wat zoete aardappelfrietjes en falafel bij.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met zelfgemaakte huzarensalade, maar dan natuurlijk een vegan versie. Erg lekker en een prima maaltijd voor die zonnige vrijdagavond.
Nog een fijne zondag!