Het was deze week een wat minder gezonde eetweek. Met heel veel lekkers, maar een beetje weinig groente voor ons doen.
Chinees en shoarmapizza
Op zaterdagavond aten we nog Chinees die we over hadden van de bestelling die we donderdag ervoor hadden gedaan.
Maar op zondagavond maakte ik wel weer zelf ons avondeten. Deze keer werd het shoarmapizza. Met vegetarische shoarma van tempeh, ui, ijsbergsla en knoflooksaus.
Jackfruitburgers en gegrilde aubergine
Op maandagavond maakte ik zelf Jackfruit-kikkererwtenburgers met spinazie en rösti’s erbij.
Omdat het aandeel groente de afgelopen wel wat weinig was geweest, verwekte ik dinsdagavond juist wat extra groente in ons diner. Ik maakte gegrilde aubergine met nasi en broccoli erdoor.
Frietjes en mapo tofu
Op woensdagavond aten we namelijk zelfgemaakte frietjes met kant-en-klare-vegetarische snacks uit de supermarkt. Ook niet heel gezond, maar wel heel lekker.
Ter compensatie deed ik op donderdagavond toch maar een beetje extra groente door ons avondeten. Ik maakte mapo tofu met erwtjes en wortel erdoor.
Toch nog een beetje ‘gezond’
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een salade met gebakken aardappeltjes en een vegan kipschnitzel. Dat was gelukkig alweer iets meer groenterijk dan de afgelopen dagen.
Het lijkt nu trouwens of we echt heel weinig groente binnen gekregen hebben, maar gelukkig is het stiekem wel iets meer. Zo lunchen we namelijk elke dag met een zelfgemaakte groentesoep of salade. Dus het valt allemaal nog wel mee. Maar voor ons doen, had deze week wel een beetje weinig groente en juist veel aardappel- en broodproducten. Gelukkig maken we dat komende week weer ruimschoots goed.
Nog een fijne zondag!