Zoals jullie misschien wel opgevallen is in de afgelopen weekoverzichten, maak ik de laatste tijd vaker salades als avondmaaltijden. Zo ook afgelopen zaterdagavond. Ik maakt een salade met tonijnsalade van kikkererwten erdoorheen. Verder zaten er rode ui, avocado, pompoenpitten en walnoten doorheen.
Sushi en pestoaardappeltjes met salade
Ik had wel weer een keertje zin in sushi, dus bestelden we dat zondagavond. We bestellen tegenwoordig eigenlijk bijna altijd de sushi bij Masumi in Mierlo, omdat ze daar veel keuze aan vegan sushi hebben. En natuurlijk, omdat het gewoon lekker is. We hadden wel wat te veel sushi besteld, dus we aten er maandag ook nog een beetje van bij de lunch.
Op maandagavond stond er alweer salade op het menu. Deze keer in combinatie met gebakken pestoaardappeltjes uit de oven. De salade was verder simpel, gewoon wat slag, avocado, komkommer en pompoenpitten.
Noedels en pastasalade
Het gerecht dat ik op dinsdagavond maakte, was weer een beetje bij elkaar geïmproviseerd. We hadden nog wat satésaus en rode ui in de koelkast die op moesten. Dus ik besloot noedels te maken. Voor erbij maakte ik gebakken tofu en rode ui, met daaroverheen de satésaus. En daarnaast nog gebakken courgette in ketjap en sojasaus. Een lekkere combinatie.
Alweer een salade. We aten op woensdagavond namelijk een pastasalade. Ik had er vegetarische spekjes en komkommer doorheen gedaan en vegetarische Heks’n Kaas van Albert Heijn. De Heks’n Kaas was erg lekker, maar wel behoorlijk zoet. Voor erbij had ik wat stokbrood.
Risotto en Spaanse sausjes
Omdat Jordan donderdag een uitje met zijn werk had, at ik die avond alleen. Mensen die dit blog regelmatig bezoeken weten wat dat betekent: Ik eet risotto. Jordan vind daar namelijk toch niks aan en ik vind het echt heel lekker. Voor erbij had ik pistoletjes met nog een beetje Heks’n Kaas erop.
Op vrijdagavond was ik weer speciaal voor dit blog aan het kokkerellen. Ik maakte namelijk aardappelpartjes met zelfgemaakte bravas saus en zelfgemaakte aioli. Verder aten we er salade en wat kleine snackjes die ik nog in de vriezer had bij. De recepten voor de sausjes zie je binnenkort op dit blog.
Nog een fijne zondag!