Eindelijk weer eens een gezonde eetweek, waar ik heel tevreden op terugkijk. Met veel groentes en andere gezonde dingen. En natuurlijk ook gewoon weer heel veel lekkers.
Soep en ‘kip’ Siam
Zoals veel van jullie inmiddels wel weten is het weekend voor mij vaak een goede gelegenheid om wat langer in de keuken te staan of gewoon nieuwe dingen uit te proberen. De laatste tijd maak ik in het weekend voor lunch ook graag zelf een groentesoepje. Op zaterdagmiddag hadden we dus venkel-courgettesoep.
‘s-Avonds maakte in een vegetarische variant op het Knorr Wereldgerecht dat vroeger mijn absolute favoriet was, Kip Siam. Ik maakte het in plaats van kip met portobello’s en verder met lekker veel verschillende groentes erdoor.
Pasta en tiramisu
Op zondagavond kwamen de ouders van Jordan bij ons eten en maakte ik deze spaghetti bolognese, maar dan met tagliatelle. En als toetje hadden we vegan tiramisu. Een ‘echte’ Italiaanse maaltijd dus ;-).
Burgers en macaroni
De doordeweekse gerechten waren allemaal snel klaar gerechten, zoals meestal het geval is bij ons. Op maandagavond aten we linzenburgers met avocado en tomatensalsa op een volkoren burgerbroodje.
En op dinsdagavond stond er macaroni op het menu met geraspte courgette, vegetarische spekjes en een beetje sojaroom.
Uit eten
We zijn deze week ook twee keer uit eten geweest. Op woensdagavond gingen we naar de bioscoop en aten we vooraf sushi bij Sakana in Eindhoven. En op vrijdagavond sloten we de week af met een etentje bij Gezana, wat toch wel ons favoriete restaurant is in Eindhoven. Het was weer smullen.
O ja, op donderdagavond werden de boodschappen bezorgd. Voor Jordan had ik als verrassing haring besteld, omdat hij broodjes haring zo lekker vindt. Dus dat at hij donderdagavond. En ik at salade met stokbrood. Helaas ben ik wel weer vergeten er een foto van te maken.
Al met al was het dus een heel diverse eetweek met veel lekkers. Volgende week wordt waarschijnlijk weer net zo divers. Dus daar heb ik nu al zin in haha.
Nog een fijne zondag!