Het is een week geworden met veel frietjes. Gelukkig was de rest wat we erbij aten en de anderen de avondmaaltijden van de week wel wat gezonder.
Loaded fries en pastasalade
Deze eetweek begon zaterdagavond gelijk al met friet, namelijk met loaded fries. Ik maakte deze keer een variant met rucola melange, shoarma van tempeh, zwarte bonen en avocadomayonaise.
Op zondagavond maakte ik een lekkere zomerse maaltijd, namelijk een pastasalade met rucola, komkommer, olijven en pesto. Erbij aten we stokbrood met tapenade.
Curry, frietjes en couscoussalade
Ik besloot maandagavond weer eens een keer een curry te maken met spinazie en tofu. Ik koos voor panang currypasta met kokosmelk erdoor. De tofu had ik gebakken in kurkuma. Alles bij elkaar werd het een lekkere en pittige combinatie.
Op dinsdagavond had ik niet zo’n zin om te koken en besloten we frietjes te halen bij de friettent in het dorp.
Dat compenseerde ik op woensdagavond weer met een salade. Ik maakte een couscoussalade met rucola, komkommer, radijsjes, rozijnen, hummus en falafel. Het was weer een lekkere en frisse maaltijd.
Dutch Weed burger en salade
We hadden bij de boodschappen van AH zeewierburgers van Dutch Weed gekregen. Die maakte ik op donderdagavond op een Italiaanse bol met sla, truffelmayonaise en avocado. Verder aten we er frietjes bij (ja alweer 😉 ).
Na al die frietjes, sloot ik de eetweek op vrijdagavond af met een salade. Door de salade deed ik komkommer, bietjes en radijs. Verder aten we er vegan visburgers van Greenforce en een sausje met sojayoghurt, augurk en dille. Een goede en gezonde afsluiter van deze eetweek.
Nog een fijne zondag!