Het was weer een lekkere eetweek, met veel diverse gerechten, van vegan shoarmapizza tot pokébowl en een lekkere maaltijdsalade.
Pizza en Chinees
We begonnen op zaterdagavond met shoarmapizza’s. De shoarma maakte ik zelf met tempeh en shoarmakruiden. Die deed ik samen met wat ui op kant-en-klare-pizzabodems van AH. Na het bakken deed ik er nog wat knoflooksaus en rucola op. Zo hadden we er toch nog wat groente bij ;-).
Van het avondeten van zondag- en maandag heb ik helaas geen foto’s. Op zondagavond aten we voor vaderdag bij Jordan zijn ouders Chinees. Daar was nog zoveel van over dat we maandagavond ook nog Chinees aten.
Pokébowl en pasta
Op dinsdagavond aten we pokébowl met sushirijst, geraspte wortel, edamame boontjes, komkommer, avocado, gemarineerde tofu, nori en mango. Altijd lekker en een ideaal gerecht voor warme dagen.
Natuurlijk kwam er ook deze weer een pasta voorbij. Die maakte ik woensdag, met een saus van spinazie en haverroom en wat zongedroogde tomaatjes. We aten er ook nog wat brood bij.
Maaltijdsalade en vegan burger
Omdat het donderdag ook erg warm was, had ik niet zo’n zin in een heel warme maaltijd. Daarom besloot ik een salade te maken. Het werd een maaltijdsalade met aardappel, snijbonen en vegan tonijn van kikkererwten en zeewier.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een etentje bij Plein 4 met mijn ouders en broertje. Ik at een lekkere vegan avocadoburger en een goed begin van het weekend.
Nog een fijne zondag!