Het was weer zo’n eetweek waarin ik bijna alles een beetje geïmproviseerd heb qua avondeten. Alleen het eten van zaterdagavond was eigenlijk precies zoals gepland. De rest heb ik steeds een beetje bij elkaar verzonnen, maar natuurlijk wel met erg lekkere resultaten.
Kapucijners en broodje schnitzel
We begonnen de eetweek op zaterdagavond met een ’traditioneel Hollandse maaltijd’, ik maakte kapucijners met ui, augurk, zilverui, appelstroop en mosterd erdoor. Verder aten we er gebakken aardappeltjes, vegan worstjes en sla bij. Een lekkere maaltijd.
Op zondagavond maakte ik een broodje vegan schnitzel met een salade erbij van met gegrilde perzik, paprika en vegan fetakaas erdoor.
Burgers en pasta
Omdat we nog twee broodjes over hadden, maakte ik maandag avond broodjes veganburger met gebakken ui en curry. Voor erbij maakte ik zelf wat frietjes en spiesjes met gegrilde paprika en courgette.
Dinsdagavond was het weer pastatijd. Deze keer maakte ik er een saus van broccoli, spinazie en courgette bij en aten we er stokbrood bij.
Friet, wok en risotto
Omdat ik woensdag een drukke dag op kantoor had, besloot ik ’s avonds frietjes te halen op weg naar huis. Dus die avond hadden we een wat minder gezonde maaltijd, maar wel heel lekker natuurlijk.
Dit compenseerde ik op donderdagavond weer met een lekker, groenterijk avondmaal. Het was een beetje geïmproviseerd, maar het resultaat was echt superlekker. Ik wokte gele paprika, broccoli en sugar snaps met een beetje sesamolie en sojasaus. Verder bakte ik tofu in met pittige knoflookkruiden en ik maakte er wat rijst bij. Dit alles bij elkaar was een erg geslaagde combinatie.
Ik sloot de eetweek op vrijdagavond af met een lekker bordje risotto met champignons erdoor. Jordan vind daar niks aan, maar die at die avond niet mee, omdat hij een bedrijfsuitje had. Dus maakte ik voor mijzelf weer eens een keertje risotto.
Nog een fijne zondag!