Deze week stond qua avondeten eigenlijk vooral in het teken van improviseren. Ik had niet echt een heel vast weekmenu gemaakt. Dus ik verzon bijna elke avond gewoon iets met de ingrediënten die we in de koelkast en de voorraadkast hadden. Zo’n week is stiekem ook best leuk.
Restjes en Japanse curry
We begonnen op zaterdagavond met nog wat restjes van de voorgaande avond. We aten de babi pangang die we nog over hadden, met snijbonen erbij. Want die snijbonen moesten als eerste op van alle groente die we in de koelkast hadden. En het bleek een prima combinatie met de babi pangang.
Op zondagavond maakte ik Japanse curry met wortel en aardappel en een vegan schnitzel van Greenforce erbij.
Wraps en pasta
Van het avondeten van maandagavond vergat ik een foto te maken. We aten die avond Mexicaanse wraps, met een bonenschotel van HAK, wortel, mango, een beetje rijst en avocado erdoor. Eigenlijk had ik een sushibowl willen maken, maar ik had te weinig sushirijst, dus in plaats daarvan gebruikte ik de wortel, avocado en mango maar in dit gerecht.
We eten tegenwoordig bijna elke week wel een keer een ‘groene pasta’. Welke groentes er precies ingaan verschilt een beetje, maar meestal is het één of meerdere uit dit rijtje: courgette, broccoli en spinazie. Op dinsdagavond maakte ik dus een pasta met broccoli en courgette en wat stokbrood erbij.
Wok, saté en salade
Op woensdagavond improviseerde ik een een wokmaaltijd van volkoren woknoedels met prei en aubergine.
Ik maakte op donderdagavond zelf saté van tempeh en bakte daar frietjes bij. Een prima combinatie natuurlijk.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een lekkere maaltijdsalade met couscous, avocado, komkommer, granaatappelpitjes, falafel en een dressing van olijfolie, koriander en munt. Verder aten we er nog een pitabroodje en hummus bij. Erg lekker.
Nog een fijne zondag!