De Oosterse keukens komen het vaakst terug in onze weekmenu’s. Maar ook Mexicaans en Italiaans koen regelmatig voorbij. Zo ook deze week.
Rijsttafel en lasagne
We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met wat restjes die we nog over hadden van de Indonesische rijsttafel die we vrijdag hadden besteld. Net als voor Chinees geldt hierbij dat het de volgende dag misschien nog wel lekkerder is. Ik dronk er een lekker witbiertje bij van Gebrouwen door Vrouwen. Een goede combinatie!
Op zondagavond maakte ik lasagne. Ik besloot voor een ander soort lasagne te gaan dan anders, namelijk een groene variant met spinazie, broccoli en pestosaus. Echt heel lekker!
Fajitas en burgers
Bij de boodschappen van Jumbo krijgen we regelmatig iets gratis. Zo kregen we al twee een fajitasaus van het merk Fair Trade. Tijd dus om een keer fajitas te maken. Ik vulde de wraps met zwarte bonen en maïs en natuurlijk de saus. Voor eroverheen had ik vegan kaas van Willicroft.
Op dinsdagavond ging ik weer voor een wat eenvoudiger gerecht. Ik had kant-en-klare vegaburgers van Jumbo met komkommer en avocado. Voor erbij maakte ik zelf frietjes uit de Airfryer.
Nasi en pizza
Ik improviseerde op woensdagavond zelf een nasi met tempeh erdoor. Omdat het best goed vulde had ik er ook voor donderdag nog een kleine lunch van.
Op donderdagavond haalde we weer eens een keer frietjes. Dat blijft toch ook altijd heel lekker, ook al is het natuurlijk totaal niet gezond.
We sloten de eetweek op vrijdagavond met een groentepizza. Ik gebruikte hiervoor kant-en-klare pizzabodems van Albert Heijn en als topping deed ik er spinazie, courgette, paprika, champignons, pesto en olijven op.
Kortom, we hebben weer gesmuld van veel lekkers de afgelopen week. Ook voor de komende week heb ik weer lekker veel verschillende gerechten op het menu staan. Maar daarover lees je in het weekoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!