Wat een lekker weer was het de afgelopen week! Ik heb er in elk geval erg van genoten. Bovendien ontdekte ik dat onze melkopschuimer ook koud schuim kan maken, dus dat betekende ook: lekkere ijskoffies. Qua eten was het een week waarin ik veel heb geïmproviseerd. Alleen de gerechten van zondag en maandag waren echt gepland.
Shoarma en ‘zomerse’ wraps
Er stond zaterdagavond bijvoorbeeld vegetarische shoarma op het menu, want ik had nog tempeh die op moest. Dus dit leek me een lekker gerecht om daarmee te maken. Voor bij de shoarma had ik frietjes en pitabroodjes met ijsbergsla en knoflooksaus.
Op zondagavond aten we wraps met tofustukjes, sla, komkommer en avocado met munt erdoor. Een lekker fris gerecht dat goed bij het warme weer paste natuurlijk.
Loaded fries en improvisatie
Ook het gerecht van maandagavond was dus van tevoren gepland. Ik maakte Mexicaanse loaded fries met zoete-aardapplefrietjes, guacamole, zwarte bonen en tortillachips.
Daarna gingen we verder met gerechten die ik steeds op de avond zelf bij elkaar bedacht. Op dinsdagavond aten we bijvoorbeeld rijst met aubergine en bosui in zoetzure saus. Ik deed er ook nog wat cashewnoten op.
Het avondeten van woensdagavond was ik vergeten te fotograferen. We hadden nog wat wraps over van zondagavond. Daarom maakte ik wraps met falafel en frietjes erbij.
Curry en Indonesisch
We aten op donderdagavond groene curry met courgette en linzen. Want ik had qua verse groente alleen nog een courgette in huis. De boodschappen kwamen namelijk pas later op de avond.
Vrijdag besloten we weer een keertje eten te bestellen. Het werd een Indonesische vegetarische rijsttafel. Erg lekker!
Voor de komende eetweek heb ik ook een paar lekkere gerechten gepland, zoals een speciale variant op lasagne. Dat en meer gerechten zie je natuurlijk in het weekoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!