De zomer is eindelijk begonnen. En wat een heerlijk zonnig weekend hebben we :-). Natuurlijk betekent die twee dagen extra ook dat ik nog wat meer tijd in de keuken doorbreng dit weekend. Een deel daarvan zie je al terug in dit weekverslag. Maar ook de rest van de week stond er weer genoeg lekkers op het menu. Tijdens het opschrijven ontdekte ik trouwens wel een thema in de het eetpatroon van deze week: noedels en burgers.
Noedels en frietjes
Afgelopen zaterdag maakte ik weer een gerecht voor de serie vegetarische Wereldgerechten op dit blog, namelijk Hokkien Noedels. Twee soorten noedels met paksoi, rode ui en cashewnoten erdoor. Het was echt heel lekker. Ik bakte die dag trouwens ook een vegan appeltaart, omdat we flink wat appels over hadden. Ik had er deze keer een beetje gember door gedaan, wat heel lekker was.
De volgende dag aten we bij Jordan zijn ouders. We hadden frietjes en een heerlijke toetje na. Namelijk vegan vanilleijs met kersensaus van van het merk Valsoia. Super lekker!
Nog meer noedels en een burger
Op maandagavond hadden we weer noedels. Deze keer waren het udon noedels voor erbij had ik gebakken kastanjechampignons, spinazie en een gebakken eitje.
En omdat het dinsdag hamburgerday was, besloten we een vegan chilibonenburger te eten met gebakken krieltjes erbij.
Woensdag was natuurlijk de laatste ‘gewone’ doordeweekse dag deze week. En die sloten we af met een snelle maaltijd, namelijk: pasta met spinazie a la crème (Alpro-variant van Iglo) en spekjes van De Vegetarische Slager.
Uit eten en weer een burger
We hadden op donderdagavond een ‘date night’, eerst naar de bioscoop en daarna lekker uit eten bij Gezana. Dit blijft toch echt nog steeds mijn favoriet in Eindhoven. En ja, natuurlijk hadden we teveel gegeten, maar het is ook veel te lekker haha.
Op vrijdagavond aten we weer een burger. Deze keer een falafelburger met gegrilde groente en tuinkruidenmayonaise. Voor erbij had ik nog wat krieltjes en röstirondjes in huis en de rest van de gegrilde groente, die niet op de burger paste. Vandaag dat het er op het bord een beetje uitziet als een ratjetoe. Maar het was wel weer echt heel lekker.
Wat we de rest van dit lange weekend allemaal voor lekkers eten, lees je in het weekoverzicht van volgende week.
Nog een fijne zondag!