Terugkijkend op deze eetweek, ben ik heel tevreden. In het weekend heb ik twee nieuwe recepten gemaakt voor dit blog en aan het einde van de week zelfs nog een derde. Lekker en productief dus. Doordeweeks waren het, zoals gebruikelijk, voornamelijk mix-and-match-gerechten.
Vegan stoofpotje en foe yang hai
In het weekend ben ik lekker aan het kokkerellen geweest voor Keukenneusje.nl. Ik vond het namelijk hoog tijd om weer eens wat oude recepten van mijn site, die nog met vlees erin zijn, te veganizen. Op zaterdagavond maakte ik vegan Irish stew met jackfruit. Echt een heel lekker gerecht, beetje stokbrood erbij en meer heb je niet nodig.
Op zondagavond probeerde ik iets meer experimenteels uit. Ik maakte vegan foe yang hai De grootste uitdaging hierin is een vegan omelet maken. De ei-smaak is heel makkelijk te krijgen door kala namak, een soort zwavelzout, te gebruiken. Maar een goede structuur is lastiger. Het is me uiteindelijk best aardig gelukt en qua smaak was het sowieso een succes. Het recept verschijnt binnenkort op dit blog.
Restjes en kliekjes
Doordeweeks was het vooral tijd om restjes op te maken. Zo aten we op maandagavond het deel van de foe yang hai dat nog over was, gemengd met rijst, de saus en wat extra paprika.
Dinsdagavond maakte ik bami met de prei erdoor die ik nog over had. Voor erbij had ik gegrilde aubergine met miso.
Het was op woensdagavond helemaal een kliekjesdag. We hadden namelijk nog broodjes die op moesten, maar ook nog een restje van de Irish stew en wat rauwkost. Het werd dus uiteindelijk een combinatie van een broodje hamburger met daarbij Irish stew, rösti’s en salade.
Sushi en vegan worstjes
We hadden deze week ook weer eens zin in sushi. Dus we besloten donderdagavond sushi te bestellen bij de The Sushi Companny in Nuenen.
En op vrijdagavond probeerde ik weer eens een nieuws uit. Ik maakte een stoofpotje met kidneybonen. Voor erbij had ik vegan worstjes gemaakt van seitan. Het recept voor deze worstjes komt binnenkort ook op dit blog.
Nog een fijne zondag!