Het was een beetje een aparte week natuurlijk, omdat hij na twee werkdagen alweer doorbroken werd met Koningsdag. Dat was voor ons trouwens meteen de start van anderhalve week vakantie. Qua eten was het weer een heel mooie, diverse week met verschillende soorten gerechten.
Pokébowl en kapsalon
We starten op zaterdagavond met een pokébowl met verschillende groentes, mango en vegan viskoekjes van Greenforce. Ik maakte er ook nog wel wasabimayonaise bij, wat ook erg lekker was.
Op zondagavond aten we een soort kapsalon, met frietjes, tortillachips, shoarma van tempeh, zwarte bonen, rode ui, guacemole en koriander.
Pasta en nasi
Natuurlijk stond er deze week ook weer een pasta op het menu. Ik maakte maandagavond pasta met een saus van courgette, spinazie, haver crème en pesto. Voor de pasta zelf kookte ik gewoon nog wat restjes volkoren penne en fusili die ik nog over had.
Ik maakte op dinsdagavond een soort nasi met prei, spinazie en gemarineerde tofu erdoor. Verder aten we er satésaus bij. Erg lekker weer.
Burgers, restjes nasi en salade
Het was woensdag natuurlijk Koningsdag. Ik heb qua eten niet echt iets bijzonders gemaakt. We aten frietjes en burgers van het merk Greenforce. Op de burgers deed ik nog wat sla, augurk en gebakken rode ui. Gewoon een lekkere maaltijd dus.
We hadden van de nasi van dinsdag nog wat over. Dat bakte ik donderdagavond met nog wat extra rijst en aubergine schnitzels in en sausje van ketjap, sojasaus en gembersiroop. Dat was trouwens een erg lekkere combinatie.
Op vrijdagavond sloot ik deze eetweek af met een maaltijdsalade. Het werd deze boerenkoolsalade met kikkererwten en granaatappelpitjes. Een gezonde afsluiter van de week. Sowieso stonden er deze week lekker veel groentes op het menu. Dat vond ik heel belangrijk, want volgende week hebben we nog een citytrip gepland staan en dan is het natuurlijk nog maar de vraag hoe gezond we die dagen eten. Dus het is dan voor de zekerheid alvast fijn om de dagen daarvoor extra gezond te eten.
Nog een fijne zondag!