Het was een diverse eetweek, met Italiaanse, Aziatische en zelfs een Oosters getint gerecht.
Omdat we maandag een dagje vrij hadden genomen en het dinsdag Koningsdag was, hadden we deze week een lekker lang weekend.
Pizza en wontonsoep
Op zaterdag hebben we met vrienden die ook een hond hebben een wandeling gemaakt in het bos. Ons hondje is nog heel bang voor andere honden, dus dit was een goede manier voor haar om er een beetje aan te wennen. Na de wandeling hebben we bij ons thuis nog samen geluncht. Lekker in de tuin, want het was erg lekker weer. Omdat we nu wat later gegeten hadden dan we normaal lunchen, hielden we de avondmaaltijd was kleiner. Ik maakte een groentepizza.
Ik kookte zondagavond weer iets uitgebreider. Ik maakte namelijk zelf wontons. Die aten we in een misosoep met ook nog wat noedels erin. Als vulling van de wontons had ik knoflook, gember en soepgroente gebruikt.
Restjes en risotto
We genoten van maandag lekker van onze vrije dag met een ochtendwandeling in het vestingsstadje Heusden. Die avond aten we een restjesgerecht. We hadden van afgelopen vrijdag nog wat babi pangang over. Die warmde ik op. Voor erbij maakte ik rijst met aubergine en tempehreepjes gemarineerd in satékruiden.
Dinsdagavond maakte ik voor mijzelf risotto met champignons. Jordan at lasagne (die we nog in de vriezer hadden) met stokbrood en rucola.
Friet en improvisatiegerechten
Ik had woensdagavond zin in frietjes. Dus we haalden frietjes bij de friettent in het dorp.
Het avondeten van donderdag is een beetje bij elkaar geïmproviseerd. Ik maakte pitabroodjes met falafel en voor erbij salade en zoete aardappelfrietjes.
We sloten de eetweek vrijdagavond af met een currygerecht. Ik maakte groene curry met venkel, de zoete aardappel die nog over was. We aten er pitabroodjes bij die ook nog over waren van gisteren.
Nog een fijne zondag!