Nu we al een tijdje niet meer uit eten kunnen, geniet ik extra van de momentjes dat we iets speciaals eten of eten laten bezorgen. Daarom ben ik ook heel blij met deze eetweek. We hebben op zondagavond er zelf iets speciaals van gemaakt en sloten de week op vrijdagavond af met een heerlijk afhaalgerecht.
Loaded fries en BBQ
Mexicaanse loaded fries met oranje en paarse frietjes van zoete aardappel op een bodem van tortillachips met gesmolten vegan kaas. Als topping had ik guacamole met rode ui.
Op zondagavond besloten we met zijn tweeën te barbecueën. Onze eerste barbeque van het seizoen. Ik had gegrilde aubergine met miso gemaakt en tempeh spiesjes met courgette en paprika en we hadden een vegan burger op een broodje.Het was allemaal weer smullen!
Aziatische gerechten
Voor maandag en dinsdag had ik twee Aziatisch getinte gerechten gepland. Maandagavond maakte ik een misosoep met noedels, chinese kool en gember. Voor erbij had ik pittige vegetarische reepjes van Albert Heijn.
En op dinsdagavond wilde ik eigenlijk een wokgerecht maken met paksoi, maar de paksoi bleek niet meer goed. Dus toen hebben we maar frietjes gehaald bij de friettent in het dorp.
Woensdagavond maakte ik wel weer een gerecht met een Aziatisch tintje, namelijk een groene curry met courgette en broccoli. Voor erbij had ik zilvervliesrijst en falafel.
Vegan vissticks en Indonesisch
Op donderdagavond aten we vegan ‘vis’sticks van Albert Heijn met spinazie en gebakken aardappeltjes. Heel simpel, maar ook weer erg lekker.
Deze week sloten we af met een Indonesische rijsttafel die we bestelden bij Indonesia in Son. Een lekkere verwennerij om het lange weekend mee in te luiden.
Nog een fijne zondag!