Het was weer een eetweek met veel lekkers. We gingen vorig weekend een keertje uit eten. Verder stonden er vooral veel gerechten met een Aziatisch tintje op het menu.
Vegan junkfood en nasi
We trapten op zaterdag het lange Paasweekend af met een bezoekje aan de bioscoop. Daarna gingen we met vrienden uit eten bij de Vegan Junkfood Bar in Eindhoven. Ze hebben daarna natuurlijk vooral ‘junkfood’, zoals burgers, snacks en frietjes, maar allemaal wel heel kleurrijk en vrolijk. Het eten was heel lekker. Ook de sapjes en cocktails zijn trouwens echt een aanrader.
Op zondagavond maakte ik een soort ‘nasi’ met allerlei dingetjes die ik nog over had in de koelkast. Zo deed ik er paksoi, spinazie, ui, gember en gemarineerde tofu door. Verder aten we er Thaise loempia’s bij.
Ramen, frietjes en Japanse curry
We bleven op maandag nog even bij de Aziatische gerechten, deze keer de Japanse keuken. Want we aten die avond ramen, met broccoli, paksoi en zeewier erdoor. We aten er ook de ‘vegan krokante sticks’ van Albert Heijn bij.
Ik werkte op dinsdag op kantoor in Eindhoven en besloot op de terugweg frietjes te halen bij De Aardappeleters in Nuenen. Dus die avond aten we wat minder gezond, maar wel heel lekker :-).
We hebben ook nog wat pakjes Japanse curry van de toko in huis. Dus op woensdagavond besloot ik dat weer eens te maken. Ik voeg er zelf wortel, ui en aardappel aan toe. Verder aten we er vegan schnitzels bij.
Salade en aubergineschnitzels
Op donderdagavond maakte ik weer eens een keer een maaltijdsalade. Ik maakte de salade met rode kool, witte kool, wortel, mango en koriander. Verder deed ik er een dressing van miso, sesamolie en gembersiroop door. Voor erbij had ik ook nog stokbrood.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met aubergineschnitzels, gebakken aardappeltjes en sla. Ook weer een lekkere combinatie. Het recept voor de aubergineschnitzels vind je binnenkort op deze website.
Nog een fijne zondag!