Keukenneusje’s eetoverzicht #15 – 2021

Pasta met wortel en bleekselderij

We hebben sinds vorige week vrijdag een hondje. Daar komt stiekem best wat bij kijken. Dus ik had me bewust niet een heel strikt weekmenu opgelegd deze week. Ik zou wel zien hoe het liep. Uiteindelijk was het toch nog best een normale eetweek. In het weekend heb ik nog redelijk uitgebreid gekookt en op de doordeweekse dagen improviseerde ik steeds wat lekkers bij elkaar. Het was ook een week die best gezond was, met veel verschillende groentes. Dus ik ben heel tevreden.

En met ons hondje gaat het ook heel goed. Ze is al snel gewend aan haar nieuwe thuis en natuurlijk wordt er veel geknuffeld :-).

Moussaka en Polentaburgers

We begonnen deze eetweek met een heerlijke ovenschotel. Ik maakte moussaka met linzen. Voor erbij had ik nog wat stokbrood.

Vegan Moussaka

Op zondagavond maakte ik zelf burgers. Ik maakte een Italiaans getinte burger met aubergine, polenta, pesto en rode ui. Het was echt heel lekker. Voor erbij maakte ik trouwens zelf frietjes uit de Airfryer.

Polenta-aubergine-burger

Ratjetoe en Mexicaans

Het gerecht op maandagavond was een ratjetoegerecht van van alles wat we nog over hadden / wat op moest. Ik bakte de aubergine en rode ui die over was van zondag met wat krieltjes erbij. Verder maakte ik gepureerde avocado op een ciabattabroodje. Alles bij elkaar een lekkere combinatie.

Ratjetoe en wraps - week 15 -2021

Ik koos dinsdagavond voor een Mexicaans getint gerecht. Ik maakte wraps met een vulling van hakschotel, rucola, avocado en erbij nog wat Dorittoschips.

Pasta en noedels

We aten op woensdagavond weer een beetje een restjes gerecht. Ik had nog wat wortels en rucola die op moesten. Dus maakte ik een pasta met wortel, bleekselderij en pesto en wat rucola. O ja, ik deed er ook wat olijven door.

Pasta met wortel en bleekselderij

Van het avondeten van donderdag vergat ik helaas een foto te maken. Ik maakte rijstnoedels met een mix van rode kool, wortel en een sausje van ketjap, sojasaus, sesamolie, rijstazijn, gember, knoflook en chilivlokken. Lekker en een beetje pittig. Ik maakte er ook wat gebakken tofu in gembersiroop bij.

Friet en vegaburgers

Het weekend luidden we vrijdagavond in met een echt weekend gerecht. Burgers en friet. Ik bakte de Ereburgers van De Vegetarische Slager. Die deed ik op een broodje met sla, komkommer en avocado. Voor erbij bakte ik frietjes van Aviko. Niet per sé heel gezond, maar gewoon een lekker begin van het weekend.

Ereburger van De Vegetarische Slager

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.