Zoals vorige week al aangegeven, heeft Jordan eigenlijk het weekmenu van deze week grotendeels uitgekozen. Ik heb alleen op één dag zelf een gerecht samengesteld om nog wat restjes op te maken, de rest was ‘werk in opdracht’. 😉
De eetweek begon op zaterdagavond met vegetarische shoarma. Die maak ik altijd zelf van tempeh. Voor erbij hadden we frietjes, pitabroodjes, ijsbergsla en natuurlijk knoflooksaus.
Pizza en pokebowl
Na de frietjes met shoarma stond er zondagavond pizza op het menu. Dat klinkt misschien als een niet heel gezond weekend, maar het was een pizza met veel groente. Als toppings hadden we er spinazie, courgette, groene paprika, olijven, vegan pesto, basilicum en zongedroogde tomaten.
Op maandagavond aten we pokebowl met sushirijst, mango, avocado, komkommer, radijs, edamame bonen en sojastukjes.
Ramen en pasta
We blijven nog een beetje in de Japanse/ Aziatische hoek met het gerecht van dinsdagavond. Toen aten we namelijk ramen met peultjes, Chinese kool en tofu gebakken in ketjap en sojasaus.
Op woensdagavond koos ik voor een keertje zelf het avondeten. Er moesten namelijk nog wat ingrediënten opgemaakt worden. Ik maakte volkoren penne met een saus van peultjes, aubergine, vegan pesto en vegan kaas. Daar bovenop deed ik nog wat rucola. Dat bleek een heerlijke combinatie.
Wok en lasagne
Jordan wilde deze week ook graag nog gewoon een ‘simpel wokgerecht’ eten. Dus ik wokte op donderdagavond paksoi en Chinese kool in sausje van ketjap, sojasaus, gember, 5 spices en citroengras. Voor erbij bakte ik nog wat falafelballetjes.
We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met lasagne. Het was alweer een tijdje geleden dat ik die had gemaakt. Voor erbij had ik nog wat stokbrood en rucola. Een smakelijk begin van het Paasweekend dus.
Wat we in dat Paasweekend allemaal voor lekkers eten (en al gegeten hebben natuurlijk) lees je in het weekoverzicht van volgende week.
Fijne Paasdagen!