Deze week was een wat minder gezonde week, ondanks dat ik toch de meeste dagen zelf heb gekookt. Maar het was denk ik gewoon tijd om onszelf een beetje extra te verwennen, met lekkers en iets minder gezond, na al zo lang thuis zitten.
Vorige week vrijdag hadden we Chinees besteld en dat is altijd zoveel dat we er gemakkelijk nog een paar dagen van kunnen eten. Dus zaterdag en zondag aten we ook Chinees.
Venkelburgers en wok
Ter compensatie maakte ik maandag wel iets heel gezonds, een groene burger met venkel, quinoa, kikkererwten en spirulina. Als topping had ik nog gegrilde courgette, sla en venkel. Dus superhealty. Maar we hadden er dan wel weer frietjes bij. 🙂
Ook op dinsdagavond hadden we een gerecht met veel groente. Ik had de courgette en kikkererwten die ik nog over had van de vorige, samen met aubergine en gebakken rijst in de wok gedaan. Voor wat extra smaak heb ik er miso en gember bij gedaan. En vegetarisch gehakt.
Frietjes en nog meer wokken
En ja, woensdagavond hadden we weer frietjes. Dit keer zelfgemaakte uit de Airfryer. Voor erbij hadden we vegetarische frikandellen van Mora.
We hadden nog een restje van de wokmaaltijd van dinsdag. Daar deed ik nog wat spitskool bij en Bradwurst van De Vegetarische Slager. Dat was onze avondmaaltijd van donderdag.
Pasta met schnitzel
Op vrijdagavond besloot ik weer eens een pastagerecht te maken. Ik maakte een pasta met olijven, zongedroogde tomaatjes en sojaroom. Voor erbij had ik salade met komkommer en radijs en een vegetarische schnitzel. Een verrassend lekkere combinatie.
Nog een fijne zondag!