Het was weer een diverse eetweek, met Japans, Italiaans, burgers en nog veel meer. Ik maakte voor het eerst zelf gyoza’s en kon mijn nieuwe paarse borden meteen twee keer gebruiken.
Ramen en risotto
We begonnen deze eetweek met een gerecht dat best vaak terugkomt in onze weekmenu’s: namelijk ramen. Maar deze keer maakte ik er zelf gyoza’s bij. Dat zijn een soort dumplings die aan één kant krokant gebakken zijn. Het resultaat was lekker. Ik moet alleen nog een beetje oefenen met netjes vouwen :-).
Pas geleden kocht ik nieuwe, paarse borden. Ik ben echt heel blij met deze borden. Dus ik heb er meteen deze week ook gerechten in geserveerd. Ik maakte afgelopen zondag risotto met champignons voor mij zelf. Als garnering had ik er wat rucola bij. Verder had ik er stukjes zeewierworst van het merk Dutch Weed bij. Dat was omdat ik voor Jordan spruitjes met krieltjes had gemaakt en hij graag deze worst wilde. Er zaten drie worsten in de verpakking. Dus toen heb ik ook maar een paar stukjes ervan gegeten.
Restjes en burgers
Van het eten op maandagavond heb ik helaas geen foto’s gemaakt. Ik had nog wat vulling over van die gyoza’s die ik zaterdag had gemaakt. Dit bakte ik met wat rijst erbij. Verder maakte ik er gegrilde aubergine met miso bij.
We hebben deze week ook twee keer burgers gegeten. Dinsdagavond aten we vegan burgers van het merk Fry’s. Als topping had ik avocado met een beetje Japanse chilipoeder. Verder aten we er krieltjes en salade bij.
Pasta, frietjes en kroketburgers
Op woensdagavond maakte ik weer een heerlijk gerecht op de mooie paarse borden. Ik maakte een one-pot-pasta met volkoren penne, spinazie, sojaroom en vegan pesto. Met een paar zongedroogde tomaatjes erop. Verder aten we er stokbrood bij.
Omdat ik donderdagavond een drukke en lange werkdag had gehad en eigenlijk geen zin had om te koken, stelde Jordan voor dat we frietjes gingen halen. Dus dat hebben we gedaan. Even een keer een cheatdag, moet soms kunnen en natuurlijk is het ook gewoon lekker.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met vegan kroketburgers van Vivera. Natuurlijk deed ik er wat vegan mosterd-mayonaise op. Voor erbij maakte ik wat rösti’s en frietjes die we nog in de vriezer hadden. Verder aten we er broccoli bij. Wel iets meer hoor, dan je op de foto ziet, maar omdat het bord al behoorlijk vol was serveerde ik die er los bij in een kommetje.
Nog een fijne zondag!