Het was een week met veel improvisatiegerechten. Stiekem vind ik dat eigenlijk ook altijd wel heel leuk. Gewoon op basis van we in de koelkast en voorraadkast hebben wat lekkers bedenken en combineren.
Pasta en sushi
Op zaterdagavond maakte ik een pasta met volkorenmacaroni en een saus van geraspte courgette, wortel, pesto en haver crème fraiche. Voor erbij hadden we stokbrood.
We sloten op zondagavond mijn weekje vakantie af met sushi. We bestelden bij Masumi in Mierlo. Die hebben verschillende soorten vega(n) sushi en sashimi. De sushi was echt heel lekker, dus we gaan daar zeker vaker bestellen.
Rijst en friet
Het gerecht van maandagavond was weer een beetje bij elkaar gescharreld met ingrediënten uit de koelkast. We hadden nog een beetje babi pangang saus en broccoli. Dus ik maakte rijst met deze ingrediënten erdoor. Voor erbij maakte ik falafel.
Dinsdagavond hadden we een iets minder gezond avondmaal. Ik maakte zelf frietjes uit de Aifryer. We aten er vegan frikanddeletjes en vegan kipkluifjes van Albert Heijn bij. Daarnaast maakte ik er nog wat salade bij, zodat we nog wel wat groente aten.
Improvisatiebowl, pizza en pannenkoeken
We hadden woensdagavond opnieuw een improvisatiegerecht op het menu. Ik wilde eigenlijk coucous maken, maar die hadden we niet meer in huis. In plaats daarvan maakte ik een mengsel van witte en meergranenrijst. Voor erbij bakte ik wat venkel en een mengsel van bruine bonen en kidneybonen met wat shiracha. Verder hadden we er stukjes mango bij.
Op donderdagavond aten we shoarmapizza. De pizzabodems kocht ik kant-en-klaar bij Jumbo. De shoarma maak ik altijd zelf van tempeh. We aten er ook wat rucolasla op. Een verrassend lekkere combinatie.
We sloten de eetweek op vrijdagavond af met vegan Kaisherschmarrn en pannenkoeken. Voor erbij bakte ik wat stukjes appel en peer.
Nog een fijne zondag!