In de tag met Italiaanse recepten, mag natuurlijk ook de risotto niet ontbreken. Ik eet sowieso heel graag rijstgerechten en ik houd enorm van de Italiaanse keuken, dus ook risotto is eigenlijk het beste van twee werelden. Mijn favoriete risotto is met champignons. Vroeger deed er ook nog kip door, maar sinds ik geen vlees eet natuurlijk niet meer. In de blogartikel lees je mijn vegan risotto recept, zodat je deze ook zelf kunt maken.
Risotto recept- Ingrediënten
Voor een goede risotto is natuurlijk vooral de rijst belangrijk. Ik heb deze keer gekozen voor Arboriorijst. Deze risottorijst is het ook gemakkelijkst te verkrijgen in de supermarkten.
Om risotto te maken voor 2 personen heb je nodig:
- 150 gram risottorijst
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 0,5 liter paddenstoelbouillon (groentebouillon kan ook)
- 2 eetlepels edelgistvlokken (dit gebruik ik als kaasvervanger)
*Eventueel kun je nog vegetarische kipstuckjes toevoegen. Deze bak je dan eerst en voeg je aan het eind toe.
Risotto maken – Bereiding
Snijd de ui de fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit een grote koekenpan wat olijfolie. Bak hierin de ui een beetje aan en voeg vervolgens de rijst toe. Bak het geheel totdat de rijst glazig begint te worden.
Zodra de rijst glazig wordt, zet je het vuur iets lager en voeg je ongeveer een kwart van de bouillon toe. Blijf dit door de rijst heen roeren tot het vocht volledig is opgenomen. Vervolgens voeg je steeds een beetje bouillon toe tot alles is opgenomen door de rijst. Let op! Voeg altijd pas een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige is opgenomen en blijf geregeld roeren tijdens het hele proces.
Bak ondertussen de champignons in een koekenpannetje.
Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je de champignons toe. Verwarm deze nog even mee.
Haal de pan van het vuur en roer er tot slot de edelgistvlokken doorheen.
Eet smakelijk!