In de serie ‘Wereldse pannenkoeken’ maakte ik laatst pannenkoeken belegd met allerlei Indiase ingrediënten. Op deze pannenkoeken doe ik gestampte aardappel met ui en Indiase kruiden erdoor. Mangochutney en koriandersaus. Een heerlijke combinatie van kruidig en zoet.
Voor deze pannenkoeken gebruik ik als basis mijn recept voor vegan pannenkoeken. Je kunt ook volkoren pannenkoeken maken met 200 gram volkorenbloem, 500 ml sojamelk en 2 eetlepels olie.
Ingrediënten Indiaas pannenkoekenbeleg
Om 6 pannenkoeken te beleggen heb je nodig:
Voor de aardappels:
- 1 kilo kruimige aardappels (geschild)
- 2 uien
- Een flinke theelepel kurkuma
- 2 theelepels garam masala kruiden
Voor de koriandersaus:
- 1 bak verse koriander (40 gram)
- 7 gram noten (amandelen of cashwenoten)
- 1 theelepel vegan yoghurt of haver creme fraiche van Oatly
- 1 theelepel komijnzaad
- Twee eetlepels zonnebloemolie
- Water (als het mengsel te droog blijft)
Voor de mangochutney:
Hiervoor heb ik dit recept gebruikt.
Indiaas beleg voor pannenkoeken maken – De bereiding
Maak eerst de koriandersaus. Die kun je dan gewoon in de koelkast bewaren, terwijl je de pannenkoeken bakt en de aardappels klaarmaakt.
Haal hiervoor eerst de blaadjes van de koriander. Hak dit samen met de noten, yoghurt, komijnzaad en olie in een keukenmachine of blender fijn tot een sausje. Als het geheel nog te droog blijft, kun je een beetje water toevoegen.
Zet de koriandersaus, als die klaar is, in de koelkast.
Kook nu de aardappelen in pan water in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd de uien grof. Verhit in een koekenpan wat olie en voeg de garam masala kruiden toe. Fruit dit even aan. Voeg daarna de uien toe en bak deze ongeveer 10 minuten.
Bak ondertussen de pannenkoeken.
Als de aardappels klaar zijn, giet je ze af. Stamp de aardappels tot een grove stamp en meng de uien met de kruiden en olie uit de pan erdoor.
Indiaas belegde pannenkoeken opbouwen
Als alles klaar is, neem je een pannenkoek. Die beleg je met de wat van het aardappelmengsel. Schep er vervolgens wat mangochutney en koriandersaus over en smullen maar!