Lasagne is natuurlijk altijd erg lekker om te eten, maar ik wilde wel eens een keer iets anders dan anders. Bovendien kan Jordan niet zo goed tegen tomaat, dus wilde ik proberen een lasagne te maken waar in elk geval geen tomaat in zat. Dat werd uiteindelijk deze groene lasagne, met spinazie, broccoli en pestosaus. Door de pesto en pijnboompitjes houdt dit gerecht toch nog een flink Italiaans tintje. Verder is deze groene lasagne natuurlijk weer helemaal lactosevrij en vegan.
Ingrediënten groene lasagne
Voor 1 grote lasagne (voor 4 personen) heb je nodig:
- 400 gram spinazie met Alpro van Iglo
- 1 kleine broccoli (400 gram)
- 125 gram geraspte vegan mozzarella van Violife
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 125 – 150 gram lasagnebladen
Voor de pestosaus:
- 50 gram plantaardige margarine, bijvoorbeeld Wajang
- 40 gram bloem
- 500 ml ongezoete sojamelk
- 100 gram groene pesto, bijvoorbeeld deze
Groene lasagne maken – Bereiding
Je moet voor de groene lasagne wel even een paar dingetjes voorbereiden. Zo moet je de spinazie laten ontdooien in een pannetje op middelhoog vuur.
Daarnaast moet de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten koken, afgieten en fijn snijden of prakken met een vork.
Zet de spinazie en broccoli apart en maak vervolgens de pestosaus. Hiervoor smelt je de plantaardige margarine in een steelpannetje. Roer vervolgens met een garde de bloem erdoor en verarm dit nog 2 minuten mee. Daarna roer je beetje bij beetje de sojamelk erdoor heen. Blijf dit regelmatig doorroeren met de garde, tot je een dikkere saus begint te krijgen. Dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Aan het einde roer je de pesto erdoor.
Tijdens het maken van de pestosaus kun je ook alvast de over voorverwarmen op 200 graden.
Groene lasagne opbouwen
Als je alle ingrediënten hebt voorbereid, kun je de lasagne gaan opbouwen in een ovenschaal. Smeer eerst een laagje van de pestosaus op de bodem van de schaal. Hierover verdeel je een laag lasagnevellen. Daar bovenop doe je de helft van de spinazie.
Leg er vervolgens weer een laag lasagnevellen op en smeer daar weer een laag pestosaus overheen. Verdeel daar de broccoli en de andere helft van de spinazie over.
Daar leg je tot slot weer een laag lasagnevellen op en daar smeer je de laatste rest van de pestosaus overheen. Bestrooi de lasagne tot slot met de vegan mozzarella en pijnboompitjes.
Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
Serveer de groene lasagne direct uit de oven, met wat stokbrood erbij.
Eet smakelijk!