Boerenkool is natuurlijk niet direct een groente die je associeert met de zomer. Maar deze maaltijdsalade met boerenkool heeft door de mango zeker een zomers tintje. De dressing met met koriander, limoen, lente-ui en cashewnoten, geeft een frisse en kruidige smaak. Alles bij elkaar een erg lekkere en gezonde combinatie. Deze boerenkoolsalade is ook erg als bijgerecht bij de barbecue. Ik at ‘m als maatijdsalade met wat stokbrood erbij.
Ingrediënten voor boerenkoolsalade met mango
Als maaltijdsalade voor 2 personen heb je nodig:
- 150 gram boerenkool
- 1 mango
- 1 avocado
- Een derde van een komkommer
- Een scheutje extra extra vierge olijfolie
Voor de dressing:
- Een halve limoen
- 70 gram ongezouten cashewnoten
- 5 gram koriander
- 1 lente-ui
- Wat water om de dressing de gewenste structuur te geven
Boerenkoolsalade met mango maken – Bereiding
Deze salade is heel eenvoudig te maken. Je hoeft namelijk alleen wat ingrediënten te snijden en de dressing te maken.
Snijd de mango, avocado en komkommer in blokjes en zet deze apart.
Doe de boerenkool in een schaal en masseer deze met het scheutje olijfolie, zodat de boerenkool wat zachter wordt.
Vervolgens meng je de blokjes mango, avocado en komkommer door de boerenkool.
Snijd nog even de lente ui in ringen en meng deze daarna in een keukenmachine met het sap van de halve limoen, de cashewnoten, koriander en een beetje water. Voeg eventueel nog extra water toe tot de dressing de gewenste structuur heeft.
Roer tot slot nog de dressing door de boerenkoolsalade.
Eet smakelijk!