De laatste weken heb ik een aantal Grieks gerechten op dit blog geplaatst. Door de gerechten te maken die we tijdens een citytrip in Athene hebben gegeten, maakten we er toch een beetje vakantie van in huis. En het zijn vaak ook nog eens heel vrolijk gekleurde gerecht, net zoals deze Griekse gegrilde groente. Dus daar werd ik extra blij van.
Je kunt voor de gegrilde groente eigenlijk alle soorten groenten gebruiken die je lekker vindt. Ik koos natuurlijk voor wat meer Griekse getinte groenten, zoals aubergine, courgette en paprika. Verder marineerde ik de groente in olijfolie met een lekkere kruidenmix.
Deze gegrilde groenten zijn erg lekker met friet erbij of op een gegrild broodje met wat hummus.
Ingrediënten Griekse gegrilde groente
Voor 2 personen heb je nodig:
- 1 aubergine
- 1 courgette (ik gebruikte deze keer een gele courgette)
- 2 paprika’s (kies zelf welke kleuren)
- Wat olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel majoraan
Griekse gegrilde groente maken
De gegrilde groente zijn erg gemakkelijk om te maken.
- Verwijder van de groentes de niet-eetbare delen en snijd ze plakken / grote stukken (voor de paprika).
- Meng vervolgens de olie met de oregano, tijm en majoraan en smeer de groenten met een kwastje in met de helft van de kruidenolie.
- Verwarm ondertussen de grill voor (barbecue of grill pan kan ook)
- Bestrijk de groenten voor je ze op de grill legt nogmaals met de kruidenolie.
- Bak vervolgens de groenten tot ze mooi gaar en ze donkere grillstrepen hebben.
Tip! Ik grilde de groente op een Tefal Optigrill. Hiervoor gebruik je de manuele stand en bak je de groente tot ze gaar zijn (stand rood). Leg je de groente op de barbecue, dan raad ik je aan ze halverwege even op te keren.
Serveertips
- Ik serveerde de groentes met zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer en pitabroodjes.
- Een dag later maakte ik opnieuw deze groentes, maar dan voor de lunch op een gegrild broodje met hummus erop. Ook dat was echt een succes.
Eet smakelijk!