Soms heb je van die gerechten waarvan je alleen al van het kleurrijke uiterlijk heel blij wordt. En als het dan ook nog eens heel gezond, dan ben ik best trots op mijn creaties. Dat geldt zeker voor deze geroosterde pompoen met couscous. Het is een lekker herfstig, kleurrijk gerecht. En door de pompoen, rucola, gedroogde pruimen, noten en volkoren couscous is het ook nog eens heel gezond.
Daarnaast geeft de combinatie van ras el hanout kruiden, de olijven en de pruimen het een lekker smaakcombinatie van zoet, zout en kruidig. Kortom ik was zeker verkocht door dit gerecht en ik hoop dat jij dit ook bent als je het eenmaal één keer hebt gemaakt.
Ingrediënten geroosterde pompoen met couscous
Voor 2 personen heb je nodig:
- 1 flespompoen
- Een beetje olijfolie
- 150 gram volkoren couscous
- 12 groene olijven zonder pit
- 1 á’2 handjes amandelen
- 6 gedroogde, gewelde pruimen
- 1 theelepel ras el hanout kruiden
- Ongeveer 40 gram rucola
Geroosterde pompoen maken – Bereiding
We beginnen met het de pompoen. De couscous is namelijk vrij snel klaar straks. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Halveer ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd vervolgens de pompoen in parten. Leg deze op een bakplaat met bakpapier of een bakmat en bestrijk de partjes met wat olijfolie (niet teveel!).
Bak de pompoenparten in ongeveer 20 minuten gaar.
Couscous bereiden
Bereid ondertussen de couscous. Ik koos voor de snelle manier, zoals op het pakje staat. Je doet de couscous in een kom en doet er de aangegeven hoeveelheid kokend water bij. Dek de schaal af en wel de couscous tot deze gaar is. Hoe lang dit duurt staat ook op het pakje van de couscous.
Rooster in een koekenpan de amandelen. Snijd de olijven in plakjes en de pruimen in stukjes.
Als de couscous klaar is, roer je het los met een vork en meng je het met de ras-el-hanout-kruiden, olijven, amandelen en pruimen.
Verdeel de couscous over de borden. En leg er een paar parten van de pompoen op. Serveer de rest van de pompoen apart, zodat je nog bij kunt pakken als je wilt.
Tot slot garneer je de borden met een flinke hand rucola.
Eet smakelijk!