In de serie eten van vroeger veganized, maak ik vegan versies van gerechten uit mijn jeugd. Zo at ik als kind / puber wel eens pizzabroodjes van de Albert Heijn als lunch. Sinds ik volwassen ben heb ik ze eigenlijk nooit meer gegeten, maar ik besloot laats om er eens een vegan versie van te maken. Het resultaat was erg lekker.
En vegan pizzabroodjes zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Je hoeft er eigenlijk alleen ciabatta broodjes voor doormidden te snijden en de helften te beleggen met alle ingrediënten die je op je pizzabroodjes wilt. Je kunt dezelfde variant maken als ik hier deed of gewoon lekker zelf variëren natuurlijk. Hieronder lees je het recept voor de veganized pizzabroodjes die ik maakte.
Ingrediënten voor vegan pizzabroodjes
Voor 4 veganized pizzabroodjes heb je nodig:
- 2 ciabattina’s broodjes (deze gebruikte ik)
- Vegan pesto (dit is mijn favoriet). Dit kun je natuurlijk ook zelf maken.
- Een halve rode paprika
- Vegan gersapte kaas (deze gebruikte ik)
Veganized pizzabroodjes maken – Bereiding
Zoals gezegd, zijn vegan pizzabroodjes erg gemakkelijk te maken. Begin met het voorverwamen van de oven op 220 graden.
Snijd ondertussen de halve rode paprika in kleine blokjes en snijd de ciabattina’s open in twee helften.
Leg de helften met de platte (open) kant naar boven op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenrekje.
Besmeer elke helft met de vegan pesto. Verdeel de blokjes rode paprika over de broodjes en bestrooi ze tot slot met de vegan geraspte kaas.
Bak de pizzabroodjes in 12 minuten in de oven gaar en krokant.
Eet smakelijk!