De Britse keuken staat nu niet bepaald bekend om zijn vele groentes, maar één ding dat je heel vaak als bijgerecht krijgt zijn ‘mushy pies’ oftewel erwtenpuree. Bij de vegan fish and chips die ik laatst maakte, besloot ik dus ook deze groente als bijgerecht te serveren. Het werd een doperwtenpuree met munt. Echt heel lekker … en dat zegt iemand die eigenlijk helemaal niet zo’n fan is van erwtjes haha.
Ingrediënten voor erwtenpuree met munt
Voor een bijgerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 2 lente uitjes
- 200 gram doperwtjes (uit de vriezer)
- 175 ml groentebouillon
- Een handje verse munt, fijngesneden
- Een beetje zout en peper
- Olie om in te bakken
Recept voor erwtenpuree met munt – Bereiding
Het maken van doperwtenpuree is eigenlijk heel eenvoudig. Snij de lente-uitjes fijn en bak ze in steelpan met een beetje olie ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de erwtjes en de groentebouillon toe en laat het op middelhoog vuur aan de kook komen. Kook het geheel ongeveer 5 minuten.
Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel. Roer tot slot de munt, zout en peper erdoor. Serveer direct of houd de puree warm tot je de andere gerechten om erbij te serveren klaar hebt.
Eet smakelijk!