Rødgrød med fløde is een nagerecht uit Denemarken. Het betekent eigenlijk rode pap met slagroom. De rode pap, of eigenlijk pudding, maak je heel gemakkelijk met alleen rode vruchten, wat suiker en maïzena. Voor de slagroom heb ik een pakje opklopslagroom gebruikt. Ik heb hierbij gekozen voor de plantaardige slagroom van Alpro. Dit is dus meteen ook een lactosevrije variant van Rødgrød med fløde.
Ingrediënten Rødgrød med fløde
Voor 4 porties
750 gram rode vruchten
2 eetlepels suiker
2 eetlepels maïzena
Alpro room
Bereiding van de Deense pudding met rode vruchten
Je kunt verschillende soorten rode vruchten gebruiken en eventueel ook nog bosbessen of bramen. Ik heb gekozen voor cranberry’s, aardbeien en frambozen. Als eerste pureer je de vruchten. Dit kun je doen met een staafmixer of blender. Maar je kunt ook zelf het fruit fijn maken met een vork.
Roer de suiker door de gepureerde vruchten en doe het geheel in een pan. Breng het mengsel al roerend aan de kook.
Leng de maïzena aan met een beetje water en roer het door de het vruchtenmengsel, zodat het wat steviger wordt. Giet vervolgens de pudding in schaaltjes en plaats deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Maak vlak voor het serveren de slagroom en serveer de pudding met een beetje slagroom erop.
Tip! In sommige recepten worden ook nog wat gemalen amandelen over de pudding gestrooid voor het serveren. Als je dit lekker vindt, kun je dat er dus ook nog over strooien.
Eet smakelijk!