Het is alweer een tijdje geleden dat ik recept voor een groentesoepje heb gedeeld op dit blog. Ik ontdekte laatst echter een heel lekkere, nieuwe combinatie die ik graag met jullie wil delen. Ik wilde namelijk eigenlijk gewoon courgettesoep maken, maar ik had nog een gele paprika over en besloot die erdoor te doen. Verder deed ik er nog wat kruiden door. En dat bleek dus echt heel goed te smaken. Hier lees je dus mijn recept voor een soepje van courgette en gele paprika.
Behalve dat de soep heel lekker is, kun je zo ook op een gemakkelijke manier wat extra groente toevoegen aan je lunch. Of natuurlijk aan je avondmaaltijd, als je deze courgette-gele-paprikasoep als voorgerecht serveert.
Ingrediënten voor courgettesoep met gele paprika
Voor ongeveer een liter soep heb je de volgende ingrediënten nodig:
- Een courgette
- 1 gele paprika
- 1 ui
- Een theelepel salie
- Een theelepel oregano
- Een theelepel rozemarijn
- 1 groentebouillonblokje (kan ook zonder en dan gewoon van de kruiden hierboven wat meer gebruiken)
- 1 liter water
Gele-paprika-courgette soep maken – Bereiding
Je maakt deze soep heel gemakkelijk. In ongeveer twintig minuten heb je de soep al op tafel staan en je hoeft er niet veel voor te doen.
We beginnen met het snijden van de groente. Snijd de ui fijn en snijd de courgette en gele paprika allebei in stukjes.
Verhit in een soeppan een klein beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui 2 minuutjes aan.
Voeg de paprika en courgette en roer goed door. Laat dit 3 minuutjes meebakken.
Doe er daarna de kruiden bij en roer alles nog een keer goed door.
Vervolgens voeg je het water en het bouillonblokje toe.
Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.
Haal daarna de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de soep tot een gladde soep.
Serveer de soep met wat brood of bijvoorbeeld crackers en humus.
Eet smakelijk!