Chinese tomatensoep, zoals bij de Chinees (vegan)

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is een zoete variant van tomatensoep. Meestal wordt deze soep niet gemaakt met verse tomaten, maar met bijvoorbeeld gezeefde tomaten of tomatenpuree. Verder gaat er vaak wat appelmoes en/of suiker door voor de zoete smaak.

Ik ben er zelf wat minder fan van, omdat ik liever een zoutere smaak heb aan mijn soepen, maar Jordan houdt wel heel erg van Chinese tomatensoep. Daarom besloot ik er zelf een keer een vegan variant van te maken. De smaak van deze soep is ook echt zoals bij de Chinees.

Recept Chinese tomatensoep

Ingrediënten voor tomatensoep zoals bij de Chinees
(voor 2 personen)

  • 0,5 liter water
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel citroengras
  • 1 theelepel gemalen gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 gram appelmoes
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 gesneden lente ui (in ringetjes)
  • 2 handjes taugé
  • Zonnebloemolie
Chinese tomatensoep maken

Zelf Chinese tomatensoep maken – Bereiding

Begin met het fijnsnijden van de ui en de knoflook. Verhit in een soeppan een beetje olie en fruit de ui en de knoflook aan.

Voeg vervolgens het water, bouillonblokje en gezeefde tomaten toe en roer alles goed door.

Meng daarna in een schaaltje de suiker, ketjap, azijn, sambal, citroengras en gember en roer daarna het mengsel door de soep.

Roer vervolgens de appelmoes door de soep. Hierna kun je desgewenst de maïzena met water toevoegen om de soep dikker te maken.

Laat alles nog ongeveer 20 minuten koken en voeg tegen het einde de taugé toe om deze nog op te warmen.

Serveer de soep met een beetje van de gesneden lente ui als garnering.

Vegetarische Chinese tomatensoep

Eet smakelijk!

Tip! Wil je deze Chinese tomatensoep serveren als een compleet diner? Maak er dan deze Taiwanese lente-ui pannenkoekjes bij of Chinese loempia’s.

3 Antwoorden op “Chinese tomatensoep, zoals bij de Chinees (vegan)”

  1. Carol Edelkoort zegt: Beantwoorden

    Heb de soep gemaakt en erg van genoten. Had geen lemongrass maar wel wat limoen sap. Wat champignons en wat prei er bij. Moest de appelmoes maken want die had Ik niet in huis. Heb er ook een gebakken ei in gedaan. Had het al zeker zo’n 25 jaar niet meer op. Bedankt voor het réception.

  2. Super lekker zoals bij de Chinees idd.
    Voor de kinderen gemaakt dus op het laatst gepureerd (mogen dan geen stukjes in 😆) en later eiermie erin gedaan als soort van vermicelli. Was zeer geslaagd dus komt zeker vaker op het menu!

    1. Dankjewel! Leuk om te horen dat recept goed is bevallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.