Je kent vast wel de Chicken Tonight van Knorr. Deze sauzen in een potje zijn nog steeds een veel gegeten gerecht in Nederland. Maar ik houd er niet zo van om met kant-en-klare sauzen te koken. Dus ik heb geprobeerd de zoetzure Chicken Tonight saus zelf te maken.
Natuurlijk is het niet helemaal hetzelfde geworden, maar ik vind m erg lekker en zeker beter dan uit een potje. Omdat ik geen vlees meer eet, heb ik in plaats van kip bloemkool gebruikt in dit gerecht. Dit is immers mijn favoriete vervanger voor kip in rijstgerechten.
Ingrediënten zelfgemaakte Chicken Tonight zoetzuur
Voor 2-3 personen heb je nodig:
Een halve groene paprika
Een halve rode paprika
1 ui
30 ml zoete ketjap
20 gram suiker
1 eetlepel gembersiroop
30 ml rijstazijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel maizena
Blikje perziken (227 gram) – uitgelekt en in blokjes gesneden
350 gram bloemkool in roosjes (voorgekookt)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel maizena
Eventueel kun je extra groente aan het gerecht toevoegen.
Ik heb nog wat geschrapte worteltjes en een paar stengels van een paksoi (met blad) erbij gedaan.
Hoe maak je Chicken Tonight zoetzuur?
Zet alvast een pan water op en kook daarin de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd alle groente (paprika, ui en eventuele andere groente) in stukjes.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Zorg dat de bloemkoolroosje kort zijn voorgekookt. Meng ze met de zonnebloemolie en daarna met de maizena. Nu kun je ze op een bakplaat met bakpapier leggen en in 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Hierdoor krijgt de bloemkool een krokant buitenkantje.
Nu gaan we verder met het maken van de saus. Doe de ketjap, suiker, gembersiroop, rijstazijn en tomatenpuree in een steelpan. Verhit op middelhoog vuur. Goed roeren, zodat de tomatenpuree en de suiker goed oplost.
Verhit een beetje olie in een wok. Fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de wortel en paksoi toe en bak dit ongeveer 3 tot 5 minuten mee. Tot slot voeg je nog de bloemkool en de paprika toe en bak je deze 2 minuten mee.
Als de saus warm genoeg is geworden, meng je de maizena met water en roer je deze er doorheen om de saus wat in te dikken. Meng tot slot nog de stukjes perzik erdoor.
Giet de saus in de wok bij de groente en roer goed door. Als alles goed verwarmd is, serveer je de ‘bloemkool tonight’ saus over de witte rijst.
Eet smakelijk!