Curry’s zijn misschien wel mijn lievelingsgerechten. Ik ben sowieso dol op Indiaas eten en curry’s zijn voor mij echt een soort comfort food. De heerlijke geuren van alle kruiden in een curry in combinatie met de warme saus en de rijst. En als vegetariër zijn curry’s ook heel fijn. Je kunt ze namelijk ook met allerlei groenten maken, zoals deze aubergine curry met cherrytomaatjes.
Deze curry is wel best pittig, maar dat kun je natuurlijk oplossen door de rode peper weg te laten of er wat (kokos)yoghurt bij te serveren.
Aubergine curry – Ingrediënten
Voor 2 personen heb je nodig:
3 eetlepels wokolie
1 grote, witte ui (fijngesneden)
1 rode peper (zaadjes eruit en in ringetjes gesneden)
2 theelepels gemberpoeder
3 tenen knoflook (geperst)
150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
1 theelepel zout
Een halve theelepel kurkuma
Anderhalve theelepel gemalen komijnzaad
Anderhalve theelepel gemalen koriander
Een klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 aubergine (in reepjes en vervolgens in blokjes gesneden)
Aubergine curry maken – Bereiding
Verhit in een hapjespan de wokolie en fruit hierin de ui ongeveer 6 tot 8 minuten. Voeg de chilipeper, gemberpoeder en knoflook toe en bak deze 3 tot 4 minuten mee.
Doe nu de halve cherrytomaatjes erbij in de pan en laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten stoven, zodat de tomaten wat zachter worden.
Daarna roer je het zout, de kurkuma, komijn, koriander, suiker en tomatenpuree erdoor. Roer dit tot een gladde saus en voeg voorzichtig maximaal 100 ml warm water toe. Doe dit beetje bij beetje, want de saus mag niet te waterig worden. Desnoods doe je er iets minder bij en voeg je later nog extra toe als de saus toch te dik wordt.
Schep de stukjes aubergine door de saus en doe het deksel weer op de pan. Laat alles nog 15 tot 20 minuten stoven. De aubergine moet goed zacht worden.
Serveer de aubergine curry met naanbrood en basmatirijst.
Eet smakelijk!